18 mei belangrijkste datum voor roeier Van Sprang

ALMERE • Do 7 januari 2021 | 6:59 • Donderdag 7 januari 2021 | 6:59

Roeier Niki van Sprang uit Almere heeft 18 mei rood omcirkeld in zijn agenda staan. Dat is de dag dat hij zijn startbewijs op zak wil hebben voor de Olympische Spelen in Tokio. Tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi van 16 tot en met 18 mei moet de Almeerder zich zien te plaatsen voor de Spelen in Tokio.

Van Sprang moet in de 'twee zonder' samen met Guillaume Krommenhoek bij de eerste twee boten eindigen om deel te kunnen nemen aan het grootste sportevenement van de wereld. Van Sprang heeft veel zelfvertrouwen en verwacht zelf dat het gaat lukken.

'Twee zonder'
Van Sprang stapte afgelopen jaar over van de 'dubbel twee' naar de 'twee zonder’' In deze nieuwe boot wil hij alsnog naar de Olympische Spelen. Het verschil zit hem in het aantal riemen van de roeiers: bij 'dubbel twee' hebben ze beide twee riemen en bij 'twee zonder' is dat er één.

Coronavirus
De roeier kreeg in 2020 last van het coronavirus en heeft af en toe nog last van zijn longen tijdens het sporten. De Almeerder zegt dat hij ondanks de klachten toch genoeg power heeft om op hoog niveau te kunnen presteren.

Door het coronavirus ging er een streep door de Olympische Spelen van afgelopen jaar. Het grootste sportevenement van de wereld werd doorgeschoven naar 2021. In een serie de verhalen van vijf Flevolandse Olympische sporters.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel