Windsurfer Badloe over Spelen: "Het wordt heel spannend"

LELYSTAD • Vr 8 januari 2021 | 6:57 • Vrijdag 8 januari 2021 | 6:57

Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad hoopt eind juli tijdens de Olympische Spelen in Tokio om de meest foutloze en perfecte week te surfen om zodoende goud te winnen. Hij is één van de topfavorieten om de titel op het meest prestigieuze sporttoernooi binnen te slepen.

Badloe werd vorig jaar februari Wereldkampioen windsurfen in Australië en kwalificeerde zich op die manier voor de Spelen. Badloe en zijn concurrent Dorian van Rijsselberghe spraken enkele jaren geleden af dat de beste windsurfer over de laatste drie WK's het ticket voor Tokio zou krijgen. Van Rijsselberghe was de wereldkampioen in 2018, Badloe greep het goud in 2019. Doordat hij ook in 2020 de beste was, mag hij deze zomer naar Tokio afreizen.

'Gewoon zuur'
Toch baalde Badloe wel toen hij vorig jaar in maart te horen kreeg dat de Olympische Spelen een jaar uitgesteld zou worden. "In de weken voor ik het nieuws te horen kreeg, was ik er al op voorbereid dat de Spelen niet door zouden gaan. Dat verzachtte de klap wel een beetje. Maar het was gewoon zuur. Ik was in vorm, had er zin in, dan moet je wel even je zinnen verzetten."

'Er kan in een week van alles gebeuren'
De Spelen lijken dit jaar door te gaan en dus is het vizier van Badloe vol op Tokio gericht. "De druk op mijn schouders is wel groot. Van Rijsselberghe won in 2012 en 2016 goud, en dat leek heel makkelijk te gaan. Nu is de verwachting dat ik ook wel even goud win."

Maar volgens Badloe is dat nog lang niet zeker. "Het wordt heel spannend. Goud is geen zekerheid. Er kan tijdens zo'n week windsurfen van alles gebeuren. In Japan kunnen de weersomstandigheden heel snel veranderen. Je kan een week dikke storm hebben, maar voor hetzelfde geld is het windstil. Je kan er nog niks over zeggen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel