City FC met Emmers en Kaandorp tegen FC Eindhoven

ALMERE • Do 7 januari 2021 | 20:55 • Donderdag 7 januari 2021 | 20:55

De profvoetballers van Almere City FC spelen vrijdagavond hun laatste wedstrijd van de tweede periode en tevens de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. De ploeg van Ole Tobiasen, die 2e staat op de ranglijst, neemt het op eigen veld vanaf 21.00 uur op tegen FC Eindhoven, de huidige nummer 9 van de Keuken Kampioen Divisie.

Coach Tobiasen start in tegenstelling tot de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap van vorige week zaterdag vermoedelijk met Xian Emmers en Mees Kaandorp in de basis. Oussama Bouyaghlafen begint op de reserevebank.

Almere City FC staat na de winst op De Graafschap nog steviger op de 2e plek van de ranglijst, en dat is aan het einde van het seizoen een rechtstreekse promotieplek naar de eredivisie. De Almeerders hebben nu een voorsprong van 8 punten op zowel NAC als De Graafschap, die gedeeld derde staan.

Kans op tweede periodetitel
Door de zege van afgelopen zaterdag stelden de Almeerders bovendien deelname aan de play-offs veilig. Mocht koploper Cambuur vrijdagavond op eigen veld verliezen van FC Volendam en de Almeerders winnen thuis van FC Eindhoven, dan legt de ploeg van Ole Tobiasen ook beslag op de tweede periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie.

Almere City FC en FC Eindhoven troffen elkaar in het verleden al 15x in het Yanmar stadion. In de voorgaande edities wisten de Almeerders 11x te winnen en gingen de Brabanders 3x met de volle buit naar huis. Slechts één keer eindigde een onderlinge confrontatie tussen beide ploegen in Almere in een gelijkspel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel