City FC laat dure punten liggen tegen FC Eindhoven

ALMERE • Vr 8 januari 2021 | 20:55 • Vrijdag 8 januari 2021 | 20:55

Almere City FC heeft vrijdagavond verzuimd om medekoploper te worden van de Keuken Kampioen Divisie en beslag te leggen op de tweede periodetitel. In thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven bleef de ploeg van Ole Tobiasen teleurstellend steken op een 0-0 gelijkspel.

Omdat koploper Cambuur Leeuwarden thuis verrassend verloor van FC Volendam hadden de Almeerders aan een overwinning genoeg gehad om de periodetitel te pakken en medekoploper te worden. Wel loopt de ploeg één punt in op de Friezen (verschil nu 2 punten), maar de nummer 3 De Graafschap wist dankzij een zege op Telstar twee punten dichterbij Almere te komen (verschil nu 6 punten).

In de eerste helft had Almere City FC tegen FC Eindhoven veel balbezit, maar wist het nauwelijks gevaarlijk te worden (behoudens een hard schot van de Belg Xian Emmers, dat net naast ging). Grote tegenvaller voor de thuisploeg was dat rechtsback Radinio Balker na een half uur spelen geblesseerd uitviel.

Ook in de tweede helft mocht Almere City FC de bal hebben van FC Eindhoven, maar wist de ploeg van Tobiasen wederom nauwelijks gevaarlijk te worden. In de slotfase kregen Verheydt en Bouyaghlafen nog wel kansen, maar het bleef 0-0. Het was de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, die Almere City FC afsluit met een record van 44 punten uit 19 gespeelde wedstrijden.

Almere City FC- FC Eindhoven 0-0

Arbiter: Laurens Gerrits

Geel: Receveur, De Keersmaecker, Emmers

Almere City FC:
Woud, Balker (Hammouti/29), Mirani, Helstrup, Lesquoy, Koolwijk, Receveur (Tunga/ 65), Emmers (Margaritha/79), Sorensen (Bouyaghlafen /65), Verheijdt en Kaandorp (Gauna/79)

FC Eindhoven :
Swinkels, Peijnenburg, Van Kleef, Pozo, Van de Sande, Botermans, Van Son, De Keersmaeker, Vermeulen, Donkor (Bogaers/65), Bourdouxhe

Wedstrijdverloop:

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.

6. Eerste kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg: City topscorer Thomas Verheydt stuit van dichtbij op doelman Swinkels.

7. Corner Almere: Verheydt kopt in de handschoenen van Swinkels.

12. Vrije trap Almere: Koolwijk vindt Verheydt maar andermaal is zijn kopbal een makkelijke prooi voor Swinkels.

22. Hard schot van de Belg Xian Emmers gaat hard naast de goal van FC Eindhoven.

29. Rechtsback Radinio Balker verlaat geblesseerd het veld, hij wordt vervangen door Faris Hammouti.

45. Rust: 0-0 na een saaie eerste helft, waarin Almere veel balbezit had maar niet echt gevaarlijk kon worden.