Van Sprang start inzamelingsactie om kosten boot terug te krijgen

ALMERE • Do 14 januari 2021 | 7:39 • Donderdag 14 januari 2021 | 7:39

De Almeerse roeier Niki van Sprang is een crowdfundingsactie gestart om de kosten van zijn eenpersoonsboot, een zogenoemde skiff, terug te verdienen. Die boot heeft hij nodig om te trainen voor de Olympische Spelen in Tokio in juli.

De afgelopen twee jaar huurde roeivereniging Pampus een eenpersoonsboot voor Van Sprang. Maar doordat de Spelen een jaar zijn uitgesteld, kan de club het niet opbrengen om de boot nog een jaar te huren. De kosten zijn namelijk 2000 euro per jaar.

De roeier besloot niet over te stappen naar een andere roeivereniging, die wel geld heeft om de boot te huren. "Ik heb besloten om Pampus trouw te blijven." Het gevolg is dat Van Sprang de skiff van 10.000 euro met zijn eigen geld heeft gekocht, maar hierdoor wel met een schuld blijft zitten. Hij hoopt dat de inzamelingsactie ervoor zorgt dat hij het geld terugverdient. De helft van dat bedrag is inmiddels ingezameld.

Olympische Spelen
Van Sprang probeert samen met zijn roeipartner Guillaume Krommenhoek een ticket te bemachtigen voor de Spelen. Dat doen zij in een boot zonder een stuurman en met twee roeiers die ieder één riem hebben. Het trainen in zo'n boot is voor Van Sprang te belastend voor zijn rug. Daarom doet hij de voorbereidingen in een eenpersoonsboot: "Dan heb ik weer gewoon twee riemen en breng zo alles weer in evenwicht."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel