Balker na dit seizoen naar FC Groningen

ALMERE • Wo 20 januari 2021 | 17:07 • Woensdag 20 januari 2021 | 17:07

Verdediger Radinio Balker van Almere City FC vertrekt aan het einde van het seizoen naar FC Groningen, de huidige nummer 6 van de eredivisie. Hij tekent een contract voor drie seizoenen bij de club met een optie voor nog een seizoen. FC Groningen hoeft Almere City geen transfersom te betalen, want Balker's contract loopt deze zomer af bij de huidige nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie.

Volgens technisch manager Teun Jacobs was er veel belangstelling voor de verdediger. Jacobs is blij dat Balker in ieder geval het seizoen zal afmaken in Almere: "Radinio is gewoon een hele goede speler en kan waanzinnig gaan bijdragen in de doelstelling, die we hebben. Wij wilden hem binnenboord houden en dat is gelukkig gelukt!"

Blessure

Almere City FC kan overigens voorlopig geen beroep doen op Balker, omdat hij onlangs tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven een spierblessure opliep: "We trainen hem nu voorzichtig op. We gaan er vanuit dat hij binnen 5 a 6 weken weer fit is. Het is hartstikke belangrijk richting het einde van de competitie om een zo compleet en breed mogelijke groep te hebben. Dit om mogelijke blessure's en coronnagevallen op te vangen. Vandaar dat we het heel belangrijk vinden dat Radinio bij ons blijft", aldus technisch manager Teun Jacobs.

Balker speelde sinds 2011 bij Almere City FC, nadat hij overkwam van het Amsterdamse Zeeburgia. In 2018 debuteerde hij onder toenmalig trainer Michele Santoni in het eerste elftal van de Almeerders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel