Bakker wil goede lijn doortrekken naar WK Veldrijden

SWIFTERBANT • Zo 24 januari 2021 | 12:42 • Zondag 24 januari 2021 | 12:42

Veldrijdster Manon Bakker uit Swifterbant wil de goede prestaties van de laatste tijd doortrekken op het WK. De wedstrijd wordt het volgende weekeinde gehouden in het Belgische Oostende. Dit weekend was ze nog succesvol met twee derde plaatsen. Zaterdag tijdens de Flandriencross in het Belgische Hamme en zondag tijdens een wedstrijd om de wereldbeker in Overijse, eveneens in België.

Het afgelopen jaar is voor Bakker sowieso goed verlopen. "Ik rij een supergoed seizoen", zegt ze met een glimlach. Zo werd ze derde op het EK in Den Bosch en had de Flevolandse meerdere goede wedstrijden in de benen. De veldrijdster steekt dus in goede vorm en laat een moeilijke tijd achter zich. Ze had de afgelopen jaren te maken met veel blessureleed en zat niet goed in haar vel.

Of het WK veldrijden in Oostende volgende week doorgaat is overigens onzeker geworden. Burgemeester Bart Tommelein van Oostende kwam zondagochtend met die mededeling, nadat bekend werd dat minimaal 16 inwoners van de Belgische kustplaats besmet zijn geraakt met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus.

Geen Sportverkiezingen
Bakker, die vorig jaar werd verkozen tot sportvrouw van Dronten, vindt het jammer dat er dit jaar geen sportverkiezingen zijn in haar gemeente. Vanwege de coronapandemie zijn de verkiezingen van de beste sporters in alle Flevolandse gemeenten afgelast.

Bakker zegt dat door de verkiezingen haar tak van sport meer in de belangstelling is gekomen. Ze hoopt dat de sportverkiezingen volgend jaar wel weer kunnen worden gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel