Darter Nentjes hoeft niet per se beste van de wereld te zijn

URK • Zo 24 januari 2021 | 14:25 • Zondag 24 januari 2021 | 14:25

Darter Geert Nentjes heeft een slecht jaar achter de rug. De darter van de bond PDC werd vorig jaar in januari nog uitverkoren als sportman van 2019 van Urk, maar er volgde geen topjaar. Hij verloor zijn tourkaart om grote toernooien te kunnen spelen, waardoor de Urker ook het WK in december moest missen.

Dat de sportverkiezingen dit jaar vanwege de coronapandemie zijn afgelast, komt Nentjes daarom niet slecht uit. Hij verloor zijn motivatie omdat er in 2020 veel toernooien moesten worden afgelast. Hij kon de discipline niet opbrengen om in zijn eentje veel trainningsuren te maken op zijn slaapkamer. "In je eentje darten trekt mij niet zo", zegt Nentjes. Zo verloor de Urker de aansluiting met de echte toppers. Toen er weer wedstrijden gespeeld mochten worden, bleek dat hij te ver achter liep op de concurrentie.

Nentjes wil graag weer op zijn oude niveau komen, maar om de absolute top te halen wil hij niet alles opgeven: "Ik hoef niet echt de nummer 1 van de wereld te worden." Hij ziet een toekomst voor zich waarin hij het meedraaien in de subtop kan combineren met gezelligheid. De Urker moet de komende tijd hard werken om weer een tourkaart te verdienen bij de PDC.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel