Handballers en badmintonners hebben vrede met beëindigen competitie

ALMERE • Di 26 januari 2021 | 21:09 • Dinsdag 26 januari 2021 | 21:09

De handballers van HAVAS en de badmintonners van BV Almere kunnen er mee leven dat hun competities dit seizoen niet uitgespeeld worden.

Topsporters mogen van NOC*NSF in principe weer trainen en wedstrijden spelen, maar de sportbonden van deze takken van sport hebben anders besloten.

HAVAS aanvoerder Theo van den Berg en aanvoerder Alex Vlaar van BV Almere zeggen dat het testen op corona te duur is om de competitie uit te spelen. Volgens Van den Berg moeten clubs dan 300 à 400 euro per speler extra ophoesten om iedereen twee keer per week te kunnen laten testen op corona.

"Voor badminton valt dat financieel eigenlijk niet op te brengen, daar is badminton een te kleine sport voor in Nederland", zegt Vlaar.

Van den Berg en Vlaar hopen dat er na de zomervakantie weer veilig getraind en gespeeld kan worden in de sporthal. In de tussentijd proberen de sporters en hun teamleden zelf fit te blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel