Gert Jan Karsten beleeft bizar debuutjaar bij SV Urk

URK • Do 28 januari 2021 | 12:35 • Donderdag 28 januari 2021 | 12:35

Voor trainer Gert Jan Karsten is zijn eerste seizoen bij SV Urk het meest bizarre uit zijn carrière. Door de coronacrisis werden wedstrijden zonder publiek gespeeld, gingen kleedkamers en de kantine op slot en tot overmaat van ramp werd ook het hele amateurvoetbal stilgelegd. Kortom, het eerste seizoen van Karsten op Urk zal hij niet snel vergeten.

De oefenmeester staat met de Urker selectie wekelijks op het trainingsveld, maar wedstrijden worden er niet gespeeld. En dus is er tijd over voor andere activiteiten. Zo mag hij graag wandelen in de bosrijke omgeving van zijn woonplaats Nunspeet. Daarnaast is hij ook nog werkzaam in de metaalsector.

Ondanks dat de Urkers vanaf oktober vorig jaar geen wedstrijden hebben gespeeld is volgens Karsten zijn selectie fitter dan ooit: "Dat kunnen we zien aan de hand van de shuttle run testen. Het is leuk om te zien dat we op onze bescheiden manier toch nog een ontwikkeling door maken."

Seizoen afmaken
Het is nog niet duidelijk of en op welke manier het seizoen zal worden afgemaakt. De KNVB overweegt om het lopende seizoen af te maken. Daarnaast is er ook een plan om de Hoofdklasse regionaal op te delen in twee competities. Als deze beide scenario’s niet uitvoerbaar zijn is er ook nog een derde scenario mogelijk. Karsten: "Als de KNVB de competitie niet opnieuw start doen we mee aan een regionale competitie met Staphorst, Genemuiden, WHC, Flevo Boys, Berkum en SV Urk. Dan spelen we met deze zes teams een volledige competitie. Tien wedstrijden in de maanden mei en juni. Als de situatie het dan toe laat."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel