Wielertalent Jord Baak zit na operatie weer op de fiets

DRONTEN • Za 13 februari 2021 | 15:38 • Zaterdag 13 februari 2021 | 15:38

Wielrenner Jord Baak uit Dronten is blij dat hij weer op de fiets zit. Het 20-jarige wielertalent is eind vorig jaar geopereerd aan zijn lies. Hij is nu weer voldoende hersteld om de fietstrainingen te hervatten.

In de afgelopen jaren reed Baak in de juniorenploeg van de Brabantse wielerclub Willebrord Wil Vooruit. Hij deed dat de laatste jaren met steeds meer pijn in zijn lies. Maar ondanks die kwetsuur wist hij toch de aandacht op zich te vestigen. Hij verdiende een plek bij het Volker Wessels Cycling Team. Dit is een nieuwe continentale ploeg waarmee Baak ook internationale wedstrijden gaat rijden.

Baak is op zijn tiende met de wielersport begonnen. De laatste vijf jaar merkte hij dat hij talent had en ging hij de sport serieuzer benaderen. Hij hoopt dat hij uiteindelijk met wielrennen zijn brood kan verdienen. Zijn ultieme droom is om ooit van start te gaan in de Tour de France.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel