City FC verrassend onderuit bij Helmond Sport

ALMERE • Di 16 februari 2021 | 16:44 • Dinsdag 16 februari 2021 | 16:44

Almere City FC heeft dinsdagavond de inhaalwedstrijd bij Helmond Sport verrassend verloren. In stadion De Braak was de thuisploeg uiteindelijk met 2-1 te sterk voor de ploeg van Ole Tobiasen. Het was de tweede nederlaag op rij voor de Almeerders, die derde blijven in de Keuken Kampioen Divisie.

De thuisploeg begon een stuk beter aan de wedstrijd en kreeg direct een paar goede kansen. Zo schoot Van Keilegom in de openingsfase op de binnenkant van de paal. Daarna kwam Almere City beter in de wedstrijd en kreeg het na 25 minuten via Sorensen en Receveur opgelegde kansen om de score te openen. Vijf minuten later kwam Helmond Sport wel op voorsprong: uitgerekend Almere huurling Jelle Goselink was verantwoordelijk voor de 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging Almere City FC op zoek naar de gelijkmaker. Trainer Tobiasen bracht na 55 minuten Jorrit Smeets (die zijn debuut maakte), Verheydt en Emmers binnen de lijnen voor Receveur, Alhaft en Resink. Almere had vervolgens veel balbezit en was via basisdebutant John Yeboah (schot op de lat) en Jorrit Smeets (schot uit de bovenhoek getikt door Van Gassel) dichtbij de gelijkmaker. Helmond Sport ging een stuk effectiever om met de kansen: tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg via een fraaie knal van Lance Duijvestein op 2-0. De late aansluitingstreffer van invaller Thomas Verheydt (kopbal na een corner in minuut 86) bleek niet genoeg om Helmond Sport nog aan het wankelen te brengen: 2-1.

Door de derde nederlaag van het seizoen blijft Amere City FC derde op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil met de nummer 2 De Graafschap is 3 punten, maar de Almeerders hebben nog één wedstrijd minder gespeeld.

Helmond Sport -Almere City FC 2-1

1-0 Goselink (29)

2-0 Duijvestijn (81)

2-1 Verheydt (86)

Arbiter: Dhr. Bos