City FC fans niet in de rij voor stadionproef

ALMERE • Vr 19 februari 2021 | 17:12 • Vrijdag 19 februari 2021 | 17:12

Almere City FC heeft tot dusverre 1000 van de 1500 beschikbare toegangskaarten voor de zogeheten Fieldlab-wedstrijd vergeven. De club mag op zondag 28 februari in het kader van wetenschappelijk onderzoek supporters ontvangen bij de wedstrijd tegen koploper SC Cambuur.

Voor de stadionproef zijn louter seizoenkaarthouders welkom. Ondanks dat de fans al maanden niet aanwezig mogen zijn bij wedstrijden van Almere City loopt het nog niet echt storm voor het test-event. Om in aanmerking te komen moeten de supporters zich aan strenge regels houden: zo moeten ze een gezondheidscheck en twee PCR testen ondergaan (2 dagen voor de wedstrijd en 5 dagen na de wedstrijd). Volgens algemeen directeur John Bes is dat voor sommige fans een drempel: "Je merkt wel dat bij seizoenkaarthouders wat huiver is voor de test. Dit is voor een aantal seizoenskaarthouders een reden om dit avontuur niet aan te gaan. Gelukkig zijn er ook een hele hoop, die het er wel voor over hebben en heel veel zin hebben in een leuke voetbalwedstrijd".

NEC - De Graafschap niet uitverkocht
Niet alleen Almere City FC, maar ook NEC doet mee aan de Fieldlab-testen. Dat zijn een aantal experimenten van de sport- en evenementenbranche waarin diverse onderdelen van de coronabestrijding worden onderzocht. Komende zondag zal bij de wedstrijd NEC - De Graafschap de primeur gaan plaatsvinden. Ook in Nijmegen viel de belangstelling voor de stadionproef wat tegen. Van de beschikbare 1500 plaatsen werden er uiteindelijk 1100 afgenomen door de NEC fans voor de wedstrijd in stadion De Goffert.

Ongeacht het aantal aanmeldingen gaan de Fieldlab-testen door. Tijdens de stadiontest van volgende week zondag in Almere wordt het Yanmar stadion verdeeld in drie bubbels. Ze gaan op verschillende tijden het stadion in en voor iedere bubbel gelden eigen regels: verschillende aankomsttijden, wel of geen mondkapje, een vaste zitplaats of vrije keuze binnen 1,5 meter. Het moet allemaal leiden tot relevante data, op basis waarvan de sport- en evenementensector hopen aan te tonen dat ze op een veilige manier weer publiek kunnen ontvangen. Seizoenskaarthouders van Almere City FC hebben nog tot eind volgende week om zich aan te melden voor het evenement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel