City FC wint met hangen en wurgen bij TOP Oss

ALMERE • Za 20 februari 2021 | 13:57 • Zaterdag 20 februari 2021 | 13:57

Almere City FC heeft zaterdagmiddag na twee nederlagen op rij weer een wedstrijd gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. In Oss was de ploeg van Ole Tobiasen uiteindelijk met 2-4 te sterk voor TOP Oss. Door de zege staan de Almeerders weer tweede op de ranglijst met 4 punten achterstand op koploper Cambuur.

In de eerste helft kwam Almere City vroeg op voorsprong na een kopbal van Thomas Verheydt. TOP Oss claimde dat de bal de lijn niet was gepasseerd maar scheidsrechter Teuben keurde de treffer goed: 0-1. Vervolgens was de thuisploeg via kansen via David en Remans (van dichtbij op de lat) dichtbij de gelijkmaker. Na een half uur verdubbelde Almere City de voorsprong na een corner. Daniel Breedijk torende hoog boven iedereen uit en mocht de 0-2 binnenkoppen. Direct na deze tweede treffer verzuimden Mees Kaandorp en John Yeboah met goede kansen de wedstrijd al voor rust definitief te beslissen.

In de tweede helft kwam TOP Oss via een mooie goal van Phillipe Rommens weer snel terug in de wedstrijd: 1-2. Vervolgens rook de thuisploeg bloed en gingen de Brabanders op jacht naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk 20 minuten voor tijd: oud Almere City aanvaller Kyvon Leidsman promoveerde een schot van Roosken van dichtbij tot doelpunt. Beide ploegen gingen vervolgens voor de winst, maar Almere trok in de slotfase aan het langste eind. Vlak voor tijd mocht uitgerekend de kleinste man van het veld John Yeboah de 2-3 binnen koppen, na een vrije trap van invaller Tim Receveur. Diep in de extra tijd gooide invaller Elias Sorensen de wedstrijd definitief op slot: 2-4.

TOP Oss - Almere City FC 2-4

0-1 Thomas Verheydt (5)

0-2 Daniel Breedijk (30)

1-2 Philippe Rommens (51)

2-2 Kyvon Leidsman (71)

2-3 John Yeboah (82)

2-4 Sorensen (93)

Scheidsrechter: Teuben

Geel: Lammers (TOP), Koolwijk en Bensabouh (Almere)