Almere City-Cambuur net niet uitverkocht

ALMERE • Do 25 februari 2021 | 16:53 • Donderdag 25 februari 2021 | 16:53

Bij de topper Almere City FC - Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie zijn komende zondag in totaal 1351 toeschouwers aanwezig. De online loketten voor deze zogenoemde FieldLab wedstrijd zijn donderdagmiddag gesloten.

Tijdens de wedstrijd mag na maanden eindelijk weer publiek aanwezig zijn in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar de verspreiding van corona. Het Yanmar stadion zal zondag worden verdeeld in drie verschillende 'bubbels'.

De groepen fans gaan op verschillende tijden het stadion in en voor iedere bubbel gelden eigen regels: verschillende aankomsttijden, wel of geen mondkapje, een vaste zitplaats of vrije keuze binnen 1,5 meter. Het moet allemaal leiden tot relevante data, op basis waarvan de sport- en evenementensector hopen aan te tonen dat ze op een veilige manier weer publiek kunnen ontvangen.

Strenge eisen waren een hobbel
In totaal mochten zondag 1500 toeschouwers aanwezig zijn in het Yanmar stadion, waarvan dus uiteindelijk 1351 kaarten werden afgenomen. Almere City FC verkocht dit seizoen bijna 4000 seizoenkaarten (uitverkocht), maar de strenge test-eisen waren voor veel supporters een hobbel om naar de testwedstrijd te komen.

Ook de eerste FieldLab wedstrijd NEC-De Graafschap van afgelopen zondag was niet uitverkocht. In totaal waren toen 1150 van de beschikbare 1500 stoeltjes bezet tijdens het onderzoek in stadion De Goffert.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel