Almere City FC zint op wraak tegen koploper Cambuur 

ALMERE • Za 27 februari 2021 | 16:47 • Zaterdag 27 februari 2021 | 16:47

Almere City FC speelt zondagmiddag vanaf 12.15 uur de topper tegen koploper Cambuur. De Almeerders, die derde staan op de ranglijst, willen op eigen veld revanche nemen voor de smadelijke 7-2 nederlaag van eerder dit seizoen in Leeuwarden. Toen was Cambuur veel te sterk voor Almere, dat tot dan toe nog niet verloren had in de Keuken Kampioen Divisie.

Trainer Ole Tobiasen kan zondag tegen de Friezen geen beroep doen op Ilias Alhaft, Anass Ahannach en Radinio Balker. Op het middenveld krijgt Jorrit Smeets wederom de voorkeur boven Tim Receveur. Centraal achterin vervangt Daniël Breedijk opnieuw Frederik Helstrup, die wel weer bij de wedstrijdselectie zit na een blessure.

Thuis ongeslagen
Almere City FC verloor dit seizoen al wedstrijden bij Cambuur, NAC en Helmond Sport, maar is in thuiswedstrijden al meer dan een jaar ongeslagen. De laatste thuisnederlaag voor de competitie dateert van 14 februari 2020. Destijds was SC Cambuur met 0-1 te sterk in Almere dankzij een goal van Korte.

Volgens trainer Henk de Jong van SC Cambuur is zijn ploeg zondag in het duel tegen Almere City FC de favoriet. "Wij zijn nu koploper en Almere staat op de derde plaats. Dus zijn wij deze keer de favoriet."

Publiek welkom
Bij de topper van zondag zal voor het eerst sinds lange tijd weer publiek worden toegelaten. In totaal zullen 1351 toeschouwers, die van te voren zijn getest, de wedstrijd bijwonen. Tijdens deze zogenaamde FieldLab-wedstrijd wordt er onderzoek gedaan naar de verspreiding van corona.

Vermoedelijke opstelling Almere City:
Woud, Hammouti, Mirani, Breedijk, Lesquoy, Koolwijk, Smeets, Emmers, Yeboah, Verheydt en Kaandorp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel