Inschrijving voor steunpakket sport geopend

FLEVOLAND • Ma 1 maart 2021 | 10:09 • Maandag 1 maart 2021 | 10:09

Sportevenementen en -organisaties in Flevoland kunnen zich sinds maandagochtend aanmelden voor het steunpakket 'Corona en sport in Flevoland'. Dit steunpakket van in totaal 300.000 euro wordt aangeboden door de provincie.

De verdeling van het geld wordt gedaan door Sportservice Flevoland. "Voor de sport is het hard nodig om dit te doen. Het lijkt heel veel geld, maar het gaat wel om een periode van twee jaar", zegt directeur Rudi Tuijn. "Het geld wordt verdeeld over drie categorieën. De eerste is de begeleiding van organisaties, de andere twee zijn stimuleringsfondsen, voor sportevenementen en voor sportaanbieders."

Organisaties die zich inschrijven, krijgen een intakegesprek. Daarna wordt eind april bepaald welke aanvragen worden gehonoreerd. Het bedrag dat maximaal uitgekeerd wordt, ligt tussen 2.000 en 5.000 euro, afhankelijk van het evenement.

De provincie komt organisaties en verenigingen financieel tegemoet omdat veel sportevenementen het afgelopen jaar door de coronamaatregelen niet konden doorgaan. De inkomsten van verenigingen en sportaanbieders zijn daardoor ook teruggelopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel