Over zeven weken eerste resultaten proefwedstrijd City FC met publiek

ALMERE • Ma 1 maart 2021 | 14:38 • Maandag 1 maart 2021 | 14:38

Fieldlab verwacht over zeven weken de eerste resultaten van het onderzoek dat is uitgevoerd tijdens de voetbalwedstrijd tussen Almere City FC en SC Cambuur. Dat zegt een woordvoerder van het onderzoeksbureau. Er werd onderzoek gedaan hoe een evenement veilig georganiseerd kan worden in tijden van corona. Bij de wedstrijd waren 1.350 toeschouwers aanwezig.

Voetbalwedstrijden worden in Nederland vanaf september zonder publiek gespeeld vanwege de coronamaatregelen. Het duel van afgelopen weekend was een van de eerste waarbij sindsdien weer publiek mocht zijn. Ook de wedstrijd tussen NEC-De Graafschap werd vorige maand met publiek gespeeld.

Fieldlab begint maandag met het analyseren van de eerste resultaten van de wedstrijd bij City FC. Na drie weken zijn alle resultaten binnen en geanalyseerd. Mensen die aanwezig waren tijdens de wedstrijd, moeten zich namelijk na vijf dagen nogmaals laten testen. Voordat de wedstrijd gespeeld werd, hebben ze dit ook gedaan.

Het complete onderzoeksrapport gaat naar het Outbreak Management Team. Dat brengt advies uit aan het kabinet. Een reactie vanuit de overheid op dat advies wordt daarna binnen drie weken verwacht, volgens Fieldlab.

Strikte voorwaarden
Alleen mensen die zich van tevoren voor de proefwedstijd hadden aangemeld, mochten aan de test meedoen. Wie de wedstrijd wilde bijwonen moest voldoen aan een aantal strikte voorwaarden.

Zo moest maximaal 48 uur van tevoren een coronatest worden gedaan. Het negatieve resultaat daarvan moest worden getoond om binnen te komen. Vijf dagen na de wedstrijd moet vervolgens een tweede test uitgevoerd worden. Verder was het downloaden van een speciale app een vereiste.

Het duel werd met tussen City FC en Cambuur werd met 0-2 gewonnen door de Friezen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel