City FC verliest ook van FC Volendam

ALMERE • Wo 3 maart 2021 | 18:39 • Woensdag 3 maart 2021 | 18:39

Almere City FC heeft woensdagavond ook de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam verloren. In het Yanmar stadion in Almere waren de Noord Hollanders met 1-2 te sterk voor de ploeg van Ole Tobiasen.

Het was alweer de vierde nederlaag in de afgelopen vijf wedstrijden voor de Almeerders. De ploeg is inmiddels gezakt naar de vierde plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie (NAC is nu derde met een beter doelsaldo dan de Almeerders). De achterstand op de nummer 2 De Graafschap is nu vier punten. De eerste twee ploegen in de eindstand promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie.

In de eerste helft begon FC Volendam beter aan de wedstrijd. Dit resulteerde na een kwartier spelen in de 0-1: Brian Plat mocht van zeker 20 meter aanleggen en wist doelman Michael Woud met een schuiver in de hoek te verschalken. Vervolgens knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd en kwam het na een half uur op gelijke hoogte: aanvoerder Tim Receveur schoot op aangeven van Xian Emmers de bal hoog tegen de touwen: 1-1. Almere City ging vervolgens op zoek naar de 2-1, maar op slag van rust kwam FC Volendam na een counter toch weer op voorsprong: Mulattieri mocht van dichtbij de afgemeten voorzet van Murkin van dichtbij binnenschieten.

In de 2e helft ging Almere City FC op zoek naar de gelijkmaker, maar wist eigenlijk geen moment gevaarlijk te worden tegen een stug FC Volendam. Trainer Ole Tobiasen bracht 20 minuten voor tijd aanvoerder Ryan Koolwijk nog binnen de lijnen, die vanwege het drukke programma (3 wedstrijden in één week) niet was opgesteld. Maar ook de aanwezigheid van de 35-jarige routinier kon een nieuwe nederlaag voor Almere City niet voorkomen.