City FC wint eerste duel na ontslag trainer; 4-1 zege op Excelsior

ALMERE • Za 6 maart 2021 | 13:52 • Zaterdag 6 maart 2021 | 13:52

Almere City FC heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Excelsior gewonnen. In het Yanmar stadion waren de Almeerders met 4-1 te sterk voor de Rotterdammers. Het was voor Almere City de eerste wedstrijd onder interim coach Jeroen Rijsdijk, na het ontslag van Ole Tobiasen deze week.

Almere City FC begon fris aan de wedstrijd en kreeg in de openinsgfase direct goede kansen via Thomas Verheydt (paal en van dichtbij over) om op voorsprong te komen. Aan de andere kant was Excelsior topscorer Omarsson met een kopbal dichtbij de 0-1. Na een half uur kreeg Almere een strafschop na een overtreding op Mees Kaandorp, maar deze werd gemist door clubtopscor Verheydt. In de slotafase in de eerste helft kwam Almere toch op voorsprong. Faris Hammouti wist met twee fraaie treffers in de 37e en de 44e minuut de ruststand op 2-0 te bepalen.

Na rust gingen de gasten op zoek naar de aansluitingstreffer. Direct na rust kon City doelman Woud ternauwernood redding brengen op een schot van Niemeijer. Toch was het Almere City FC dat 10 minuten voor tijd de wedstrijd definitief besliste: invaller Xian Emmers knalde op aangeven van John Yeboah de 3-0 binnen. In de slotfase kwam Excelsior invaller Mendes Moreira nog wel terug tot 3-1, maar even later bepaalde John Yeboah de eindstand op 4-1.

Wedstrijdverloop:

90: GOAL: John Yeboah bepaalt de eindtand op 4-1

88. Excelsior komt via invaller Mendes Moreira op 3-1

82. Elias Sørensen vervangt Thomas Verheydt bij Almere.

80. Goal Almere: invaller Xian Emmers met de 3-0

70. Weer een enorme kans voor Thomas Verheydt, maar de spits van Almere City schiet van dichtbij hard naast.

66. Matts Wieffer van Excelsior krijgt geel na vasthouden van Yeboah.

62. Dubbele wissel bij Almere: Yeboah en Emmers komen voor Kaandorp en Bouyaghlafen.

49. Excelsior is na rust op zoek naar aansluiting. Een schot van Reuven Niemeijer wordt uit de benedenhoek gehouden door doelman Michael Woud.

46. Jorrit Smeets is bij Almere City in de ploeg gekomen voor Tim Receveur.

Rust: 2-0

44. GOAL. Op slag van rust verdubbelt Almere City de voorsprong via opnieuw Faris Hammouti.

37. GOAL: Hammouti zet Almere City verdiend op voorsprong.

30. OEF Thomas Verheydt mist de strafschop ! Laag en te zacht

29. Penalty voor Almere City na een overtreding op Kaandorp.

26. Heel veel ruimte voor Reuven Niemeijer van Excelsior, maar gelukkig gaat zijn schotpoging van net buiten de zestien naast.

20. Nu een enorme kans voor de gasten: Omarsson kopt op aangeven van Robin van der Meer de bal van dichtbij over. Hij had de hoek voor het uitzoeken.

17. Weer een enorme kans voor Almere: Thomas Verheydt wordt prima bediend door Kaandorp, maar de bonkige spits werkt de bal van dichtbij over.

12. Enorme kans voor Almere na een vrije trap van Mees Kaandorp: Thomas Verheydt schiet vervolgens hard op de paal en in de rebound werkt Damon Mirani de bal over de goal.