Lilian de Geus wil bij EK Windsurfen haar vorm testen

ALMERE • Za 6 maart 2021 | 14:48 • Zaterdag 6 maart 2021 | 14:48

Lilian de Geus ziet het Europees Kampioenschap windsurfen in Portugal als een mooie gelegenheid om te testen hoe goed ze in vorm is. Het grote doel van de Almeerse dit seizoen is een gouden plak bij de Olympische Spelen in Tokio.

De Geus, regerend wereldkampioene, hoeft nu nog niet op haar allerbest te zijn. Maar ambitieus als ze is wil ze bij het EK, dat dinsdag van start gaat in Vilamoura in Portugal, wel graag meedoen om de prijzen. Lilian de Geus is overigens niet de enige Flevolandse medaillekandidaat. Ook Kiran Badloe uit Lelystad is vanaf dinsdag van de partij bij het EK in Portugal.

De Geus heeft in het afgelopen jaar veel tijd gestopt in het windfoilen. Deze nieuwe spectaculaire discipline zal bij de volgende zomerspelen in 2024 in Parijs de RS:X-klasse gaan vervangen. Maar zover is het nog niet. Daarom heeft ze zich de laatste maanden weer volledig toegelegd op de RS:X-plank. En dat heeft vruchten afgeworpen. De Geus: "Ik merk dat ik ook weer superfit ben op de RS:X-plank. Ook de fine-tuning met het materiaal gaat steeds beter.''

Staat er wind voor de kust van Portugal?
De weersvooruitzichten in Portugal zijn volgens De Geus nog niet al te best: "Het gaat denk ik een heel zwaar toernooi worden, met heel weinig wind. Ik hoop dat de voorspellingen nog wat veranderen zodat we wat meer meer wind krijgen. We gaan het zien, ik heb er toch geen invloed op."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel