Ruim driekwart van bezoekers City FC kwam voor tweede testronde opdagen

ALMERE • Di 9 maart 2021 | 16:24 • Dinsdag 9 maart 2021 | 16:24

Ruim driekwart van de bezoekers van de wedstrijd tussen Almere City FC en SC Cambuur heeft zich een tweede keer op corona laten testen. Volgens onderzoeksbureau Fieldlab heeft 82 procent van de 1.351 toeschouwers meegedaan aan de tweede testronde.

Zondag 28 februari mochten de supporters als onderdeel van een corona-experiment bij de wedstrijd aanwezig zijn. Fieldlab onderzoekt daarmee hoe de sport- en evenementensector op een veilige manier weer publiek kan ontvangen.

Twee keer testen onderdeel van proef
Het was de bedoeling dat bezoekers zich voor én na de wedstrijd zouden laten testen. De test voorafgaand aan de wedstrijd was verplicht: zonder negatief testbewijs werd de toegang tot het stadion ontzegd. Omdat er voor die tweede test niet zo'n stok achter de deur is, deed directeur John Bes van Almere City FC eerder al een dringende oproep aan de supporters om zich toch ook de tweede keer te laten testen.

Nog geen uitspraken over testuitslagen
Zo'n 1.100 supporters hebben daar gehoor aan gegeven. Zij hebben hun testuitslag al gekregen, maar Fieldlab doet daar op dit moment nog geen mededelingen over. Het onderzoeksbureau verwacht later deze week meer details daarover te kunnen geven.

De proef bij Almere City FC wordt nu geanalyseerd. Over zo'n zes weken worden de eerste resultaten verwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel