Sailors boeken eerste uitzege in Den Haag

ALMERE • Vr 19 maart 2021 | 13:37 • Vrijdag 19 maart 2021 | 13:37

De basketballers van Sailors uit Almere hebben donderdagavond hun tweede overwinning geboekt in de Dutch Basketball League. In Den Haag was het team nipt met 81-82 te sterk voor The Haque Royals.

Het was voor de Almeerders pas de eerste uitzege van het seizoen en tevens de eerste overwinning onder de nieuwe coach Gregory Tjin-A-Koen, die onlangs de ontslagen Erik Kropf opvolgde bij de club.

De winst in Den Haag kwam donderdagavond pas in de slotfase tot stand. In het laatste en vierde kwart stond de thuisploeg met nog anderhalve minuut te spelen op een voorsprong van vier punten. Mede dankzij een driepunter van Yoeri Hoexum, zijn vierde driepunter van de avond, wist Almere Sailors uiteindelijk toch nog met de volle winst naar huis terug te keren.

Zaterdag komt Sailors weer in actie in de Dutch Basketball League. Dan is Yoast United vanaf 19.30 uur te gast in de Topsporthal in Almere.