City FC doet uitstekende zaken na winst op FC Den Bosch

ALMERE • Vr 19 maart 2021 | 19:59 • Vrijdag 19 maart 2021 | 19:59

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk met 2-0 te sterk voor de hekkensluiter. Doordat NAC met 2-1 verloor bij FC Volendam stijgt Almere City FC naar de derde plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil met de nummer 2 De Graafschap (dat vrijdag thuis met 1-1 gelijkspeelde tegen Excelsior) is nu nog maar 2 punten. De Almeerders moeten dit seizoen nog op bezoek bij De Graafschap, dus heeft de ploeg op dit moment directe promotie weer in eigen hand.

Almere City begon gretig aan de wedstrijd tegen FC Den Bosch en kreeg via Mees Kaandorp direct een goede kans om op voorsprong te komen, maar de vleugelaanvaller stuitte op doelman Van der Steen. De Almeerders waren in het vervolg van de 1e helft duidelijk de bovenliggende partij, maar het duurde pas tot de 44e minuut voor de wedstrijd werd opengebroken: Faris Hammouti wist na een goede aanval uiteindelijk de ruststand op 1-0 te bepalen. Het was alweer de achtste goal van het seizoen voor de Nederlandse Marokkaan, die tegen FC Den Bosch weer op de nummer 10 positie speelde.

In de 2e helft ging de thuisploeg op zoek naar meer goals en kregen de Almeerders in de openingsfase via Kaandorp en Mirani (kopbal op de lat) goede kansen op de 2-0. In de 64e minuut was het wel raak: clubtopscorer Thomas Verheydt mocht op aangeven van Faris Hammouti zijn 17e treffer van het seizoen aantekenen: 2-0. Dit bleek uiteindelijk ook de uitslag. In de slotfase van de wedstrijd mochten Radinio Balker en Ilias Alhaft na weken van blessureleed hun rentree maken voor Almere City FC.

Wedstrijdverloop:

95. Afgelopen: Almere wint met 2-0.

90. 5 minuten extra tijd worden aan deze wedstrijd toegevoegd.

88. Nog een kans voor FC Den Bosch Jizz Hornkamp mag koppen maar Michael Woud houdt zijn doel schoon.

82. Gele kaart voor Faris Hammouti

80. Ook Ilias Alhaft mag zijn rentree maken. Hij komt als laatste wissel in het veld voor John Yeboah.

78. Nog een dubbele wissel bij Almere: Steve Tunga komt binnen de lijnen voor Jorrit Smeets en Radinio Balker maakt zijn rentree, hij vervangt Delvechio Blackson

70. Dubbele wissel Almere: Mees Kaandorp en Thomas Verheydt gaan eraf, zij worden vervangen door Elias Sørensen en Oussama Bouyaghlafen

64. GOAL: Thomas Verheydt maakt de 2-0 op aangeven van Hammouti. Nummer 17 van het seizoen alweer voor Verheydt.

48. Corner Almere City: Damon Mirani kopt op de lat. De Almeerders beginnen gretig aan de 2e helft.

47. Direct weer een goede kans voor Mees Kaandorp, maar niet de 2-0 want hij schiet te zwak in.

46. De 2e helft is begonnen in Almere.

45. Almere krijgt een goede kans op de 2-0 na een kopbal van Tim Receveur, maar de ruststand is 1-0.

44. GOAL: Almere City komt op voorsprong via Faris Hammouti: 1-0

42. Mees Kaandorp komt naar binnen en zoekt de bovenhoek, maar opnieuw ligt keeper Van der Steen in de weg.

40. Corner FC Den Bosch: kopbal van Fonseca gaat over.

15. Mocht Almere City vanavond winnen dan evenaren ze het all-time puntenrecord van de club van 62 punten.

14. Almere City schreeuwt om een strafschop nadat Yeboah wordt geblokt in de zestien.

9. Weer een enorme kans voor Almere City FC: Mees Kaandorp geeft voor: Thomas Verheydt had de bal voor het intikken maar zijn inzet is veel te slap.

8. Grote kans voor Almere City FC: Mees Kaandorp mag alleen op FC Den Bosch doelman Van der Steen af, maar hij faalt oog in oog met de keeper.