City FC verspeelt dure punten bij MVV

ALMERE • Vr 26 maart 2021 | 18:55 • Vrijdag 26 maart 2021 | 18:55

Almere City FC heeft vrijdagavond hele dure punten verspeeld in de strijd om directe promotie naar de eredivisie. MVV was in Maastricht met 2-0 te sterk voor de Almeerders. Het was de eerste nederlaag onder de nieuwe trainer Jeroen Rijsdijk. Door het verlies verzuimden de Almeerders de tweede plaats te pakken in de eerste divisie.

Bij rust was het nog 0-0 in stadion De Geusselt na een saaie eerste helft. In de eerste 45 minuten van de wedstrijd wisten de Almeerders nauwelijks gevaarlijk te worden en was de thuisploeg via counters nog de meest gevaarlijke ploeg.

In de 2e helft kon Almere City eindelijk wel dreigend worden voor de Limburgse goal: eerst dook Faris Hammouti alleen op voor MVV doelman Havekotte, maar die wist knap redding te brengen. Even later schoot John Yeboah van dichtbij snoeihard op de onderkant van de lat.

Toch was het MVV dat de wedstrijd uiteindelijk openbrak: Sven Blummel werd na 72 minuten de zestien ingestuurd en wist vervolgens knap (via de onderkant van de lat) de 1-0 achter doelman Woud binnen te schieten. Acht minuten voor tijd sloeg de thuisploeg wederom toe: Joy Lance Mickels ontsnapte aan de aandacht van de Almeerse defensie en gooide de wedstrijd definitief in het slot: 2-0.