Roda JC - Almere City FC gestaakt vanwege sneeuwval

ALMERE • Ma 5 april 2021 | 16:50 • Maandag 5 april 2021 | 16:50

De wedstrijd Roda JC-Almere City FC is maandagavond definitief gestaakt na 67 minuten spelen bij een 0-0 stand. Door de hevige sneeuwval in Kerkrade werd de kunstgrasmat in het Parkstad Limburg Stadion onbespeelbaar.

In de eerste helft scheen het zonnetje nog lekker in Limburg. Op het veld gebeurde er weinig de eerste 45 minuten: de kansen waren uiterst schaars. Roda JC was na een half uur wel dichtbij de 1-0: Thijmen Goppel mocht alleen op doelman Woud af, maar die redde uitstekend. Tien minuten voor rust kreeg Almere City een uitgelezen kans om op voorsprong te komen na een prima actie van John Yeboah. De Duitse Ghanees zette Faris Hammouti vrij voor de goal, maar die stuitte van dichtbij op doelman Hoekstra.

In de tweede helft gebeurde er opnieuw bar weinig voor beide goals. Toen het begon te sneeuwen was goed voetbal al helemaal niet meer mogelijk. Scheidsrechter Ingmar Oostrom besloot na 67 minuten spelen, bij een stand van 0-0, om beide teams naar de kleedkamers te sturen. Enkele minuten daarvoor was de witte bal al ingewisseld voor een oranje exemplaar.

Medewerkers van Roda JC probeerden met sneeuwschuivers de lijnen weer zichtbaar en het veld bespeelbaar te maken, maar dat bleek een onmogelijke opdracht omdat het aanvankelijk hard bleef sneeuwen. Oostrom besloot na zo'n drie kwartier wachten en overleg met beide trainers om de wedstrijd niet meer te laten hervatten. Het was toen weliswaar gestopt met sneeuwen, maar er lag teveel sneeuw op het veld.

"Dit hadden we allemaal niet aan zien komen", zei Oostrom bij ESPN. "In de eerste helft hadden we nog zon, maar na rust ging het veel te hard met de sneeuw. De lijnen die werden vrijgemaakt, sneeuwden meteen weer dicht. Iedereen wil wel door, maar het moet wel veilig zijn. Het weer laat zich niet sturen, dat blijkt maar weer."

Het duel wordt op een andere dag uitgespeeld.

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd nu definitief gestaakt

68. Wedstrijd nu even gestaakt omdat de lijnen niet meer zichtbaar zijn.

59. Dubbele wissel bij Almere. Radinio Balker en Mees Kaandorp gaan eraf, zij worden vervangen door Delvechio Blackson en Ilias Alhaft

55. Het is nu gaan sneeuwen in Kerkrade.

54. Schotpoging van Faris Hammouti wordt geblokt voor de Roda goal.

46. De 2e helft is begonnen in Kerkrade.

45. Rust 0-0

35. OEI grote kans voor Almere City nu. Yeboah speelt uitstekend Marzo uit en zet vervolgens Hammouti vrij voor doelman Hoekstra. De doelman kan echter redding brengen en de rebound is vervolgens niet besteed aan Verheydt.

29. Geel voor Almere City captain Tim Receveur, hij mist hierdoor de thuiswedstrijd tegen Telstar.

28. Thijmen Goppel mag alleen op City doelman Woud af, maar die redt uitstekend en voorkomt daarmee de 1-0.

27. Yeboah schiet rakelings over de goal van Roda JC

23. Goppel probeert het van grote afstand namens de thuisploeg, maar de bal gaat ruim over de goal van Woud.

12. De trainers Jeroen Rijsdijk en Jurgen Streppel hebben het met elkaar aan de stok langs de lijn. Scheidsrechter Oostrom moet tussen beide komen en spreekt de heren toe.

11. Eerste kansje voor Almere City: Kaandorp geeft voor, maar Verheydt raakt de bal niet goed en schiet naast.

7. Eerste kans is voor de thuisploeg na slordig balverlies van Mannes : Thijmen Goppel schiet net naast de goal van Michael Woud.

1. De wedstrijd is begonnen in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.