Basketballer Van Schaik bezig aan beste seizoen uit carriere

URK • Zo 11 april 2021 | 16:03 • Zondag 11 april 2021 | 16:03

Basketballer Bart van Schaik uit Urk maakt een sterke ontwikkeling door bij Landstede Hammers. De Zwollenaren spelen in de top van de Dutch Basketball League en Van Schaik krijgt dit seizoen meer speelminuten dan ooit. ,,Ik ben bezig aan het beste seizoen uit mijn carriere’’, aldus de 21-jarige talentvolle Urker.

Het verloopt dit seizoen tot nu toe allemaal voorspoedig voor de Flevolander. Maar dat gaat niet vanzelf. Van Schaik heeft er veel voor gedaan om zich zelf te verbeteren: ,,Door corona werd het seizoen vorig jaar eerder afgekapt. Toen heb ik ervoor gekozen om meer spieren te kweken. Met die extra kilo’s aan spierkracht merk je dat je makkelijker meekomt met het niveau en de snelheid en ik denk dat dit mij heel erg heeft geholpen’’, aldus Van Schaik.

Zijn coach bij Landstede Hammers Herman van den Belt is tevreden over de ontwikkeling van Van Schaik. Van den Belt: ,,In vergelijking met de afgelopen twee jaren heeft Bart echt stappen gemaakt. Hij heeft ook de leeftijd daarvoor. Ik denk dat hij nu zelf ook een idee heeft waar het om gaat en wat er voor nodig is om een prof te zijn. Op de trainingen doet ie het heel goed, de wedstrijden zijn nog wat wisselvallig, maar ik denk zeker dat hij stappen maakt.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel