Degradatie hockeyheren lijkt onontkoombaar

ALMERE • Zo 11 april 2021 | 16:36 • Zondag 11 april 2021 | 16:36

De mannen van De Almeerse Hockey Club hebben zondag het degradatieduel tegen Hurley verloren. De ploeg van het trainersduo Arjan Jolie en Bart van der Wolf ging in Amstelveen met 2-1 onderuit.

Door dit resultaat hebben de Almeerders nog een minieme kans om zich te handhaven op het hoogste hockeyniveau in Nederland. Met nog vier duels te spelen is door deze nederlaag de achterstand op Hurley opgelopen tot twaalf punten.

Als de Almeerders de resterende duels zouden winnen en Hurley deze zou verliezen dan eindigen beide ploegen met een gelijk aantal punten. In dit geval telt eerst het doelsaldo en daarna het onderlinge resultaat tussen beide ploegen. En dat is tot nu toe in het voordeel van Hurley. Die ploeg was dit seizoen de Almeerders twee keer de baas.

Hoe verliep het duel tegen Hurley?
De Almeerders kwamen in de zesde minuut op achterstand. Justin Reid-Ross opende namens de thuisploeg vanuit een strafcorner de score. De gelijkmaker kwam in de 15e minuut tot stand uit een schot van Jamie Wallace. In het tweede kwart zette Philip Thiadens Hurley weer op voorsprong. Na de pauze probeerden de Almeerders nog iets aan de achterstand te doen echter zonder succes.

Er staan voor de Almeerders nog vier competitieduels op het programma. Om te beginnen speelt de ploeg vrijdag een thuisduel tegen Tilburg. Daarna volgen er nog duels tegen Den Bosch, Pinoké en HGC.