Weken van de waarheid voor Almere City FC

ALMERE • Vr 16 april 2021 | 17:41 • Vrijdag 16 april 2021 | 17:41

De voetballers van Almere City moeten zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles winnen om de nummer 2 van ranglijst De Graafschap in het vizier te houden. Er resten de Almeerders dit seizoen nog vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en het verschil met de nummer 2 De Graafschap is slechts drie punten. Plek 2 van de ranglijst geeft aan het einde van het seizoen recht op directe promotie naar de eredivisie.

Trainer Jeroen Rijsdijk kan in Deventer nog altijd geen beroep doen op Xian Emmers, Anass Ahannach en Bram van Vlerken, die nog geblesseerd zijn. De Deense aanvaller Elias Sorensen is wel weer hersteld en zit weer bij de wedstrijdselectie. Middenvelder Tim Receveur keert terug na een schorsing.

Smeets krijgt voorkeur boven Receveur
Trainer Rijsdijk moet op het middenveld keuzes maken en kiest in zijn basiself voor Jorrit Smeets naast aanvoerder Ryan Koolwijk. Deze keuze gaat ten koste van reserve-aanvoerder Tim Receveur, die op de bank moet plaatsnemen. Radinio Balker krijgt op de linksback positie de voorkeur boven de Belg Thibaut Lesquoy. Voorin start Oussama Bouyaghlafen wederom in plaats van John Yeboah als linksbuiten.

Verheydt keert terug in de Adelaarshorst
Voor Almere City spits Thomas Verheydt is het een speciale wedstrijd in Deventer: de clubtopscorer was in het verleden speler bij Go Ahead Eagles en groeide in de Adelaarshorst in no-time uit tot cult-held van de club. In de zomer van 2019 werd de Hagenees door Almere City bij Go Ahead Eagles weggekocht. Verheydt, die dit seizoen al 19 goals wist te maken voor Almere City FC, is nog één treffer verwijderd om het clubrecord 'meest gemaakte goals in één seizoen' alleen in handen te krijgen. Hij deelt deze titel nu nog met Vincent Janssen (ook 19 goals in het seizoen 2014-2015). Verheydt kijk er naar uit om zaterdagavond duels te mogen uitvechten met zijn oud-ploeggenoot Sam Beukema.

Vermoedelijke opstelling Almere City FC
Woud, Mannes, Mirani, Helstrup, Balker, Smeets, Koolwijk, Hammouti, Kaandorp, Verheydt en Bouyaghlafen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel