Fleur Hoek 'aardig kapot' door verloren korfbalfinale

DRONTEN • Zo 18 april 2021 | 10:13 • Zondag 18 april 2021 | 10:13

Korfbalster Fleur Hoek uit Dronten is hevig teleurgesteld na de verloren finale om het landskampioenschap. In Ahoy in Rotterdam verloor de oud-speelster van ASVD uit Dronten met haar team Fortuna uit Delft met 22-18 van PKC uit Papendrecht. "Ik ben hier wel aardig kapot van ja."

Hoek speelde zelf een goede wedstrijd en maakte vijf punten, maar dat was niet genoeg om met Fortuna Nederlands kampioen te worden. "In de finale gaat het maar om één ding en dat is winnen. Het maakt niet uit of je er vijf, tien of nul maakt. Als je niet wint, is het niet goed genoeg," zei Hoek direct na de verloren wedstrijd vanuit Ahoy.

Hoek begon het duel scherp en maakte de eerste twee punten voor haar club. Fortuna wist lang een kleine voorsprong te behouden, maar halverwege de tweede helft nam PKC de leiding over en gaf de voorsprong niet meer weg.

Met Fortuna won Hoek in 2019 wel de landstitel. Toen werd er wel van PKC (21-19) gewonnen.

Hoek begon haar korfbalcarrière bij ASVD uit Dronten en zette in 2014 de stap naar het hoogste niveau; ze ging in Bennekom spelen voor DVO. De oud-speelster van ASVD stapte in 2018 over naar Fortuna.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel