Hockeyheren zullen niet snel terugkeren in Hoofdklasse

ALMERE • Do 22 april 2021 | 17:29 • Donderdag 22 april 2021 | 17:29

Het is niet te verwachten dat de heren van De Almeerse Hockey Club snel terugkeren op het hoogste niveau. Dat zeggen voorzitter Dirk-Jan Jonker en technisch manager Ruben den Ouden van de club.

Het eerste herenteam degradeerde afgelopen zondag nadat in Den Bosch met 2-0 was verloren. Het avontuur in de Hoofdklasse is daarmee na vijf seizoenen ten einde. Het is geen specifieke doelstelling van de club om weer terug te keren op het hoogste niveau. Dirk-Jan Jonker: "De visie van de vereniging is dat wij op het hoogst mogelijk niveau willen spelen. Maar dit moet niet ten koste gaan van andere dingen."

Volgens technisch manager Ruben den Ouden ligt het dan ook niet in de lijn der verwachting dat de club volgend seizoen meteen weer meedoet om promotie: "Tenzij er een wonder gebeurt, dat kan natuurlijk altijd. Maar wij hebben bij deze club de voeten op de grond. We bereiken onze doelen met hard werken. We willen volgend seizoen een goede middenmotor worden in de Promotiedivisie."

De club ziet de degradatie als een goed moment om weer te investeren in de eigen jeugd. Den Ouden: "We willen onze jeugd goed opleiden om op termijn met het eerste team weer een stabiele ploeg te worden.’’ Voorzitter Jonker hoopt in de komende jaren meer Almeerse jeugd te interesseren om te gaan hockeyen. "We hopen met hen weer een stevig fundament voor de toekomst op te bouwen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel