City FC laat winst glippen bij De Graafschap

ALMERE • Vr 23 april 2021 | 20:53 • Vrijdag 23 april 2021 | 20:53

Almere City FC heeft vrijdagavond de topper tegen De Graafschap niet kunnen winnen. Op de Vijverberg in Doetinchem werd het uiteindelijk 2-2. De gelijkmaker van De Graafschap viel pas in de 5e minuut van de extra tijd. Door dit resultaat blijft het verschil tussen de nummer 2 De Graafschap en de nummer 3 Almere City FC 6 punten. Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Naast kampioen Cambuur promoveert alleen de nummer 2 van de ranglijst rechtstreeks naar de eredivisie.

Almere City trainer Jeroen Rijsdijk had zijn ploeg op 5 plaatsen gewijzigd in vergelijking met de met 3-0 verloren wedstrijd van vorige week tegen Go Ahead Eagles. De eerste helft kon echter niet slechter beginnen voor de Almeerders: Elmo Lieftink schoot binnen 3 minuten vanaf de rand van de zestien via de onderkant van de lat prachtig de 1-0 binnen voor de thuisploeg. Vervolgens had Almere City veel balbezit, maar kon de ploeg nauwelijks gevaarlijk worden.

Halverwege de 1e helft lag de wedstrijd even stil vanwege hevige rookontwikkeling. Dit werd veroorzaakt door een sfeeractie van de supporters van De Graafschap buiten het stadion. In de extra tijd van de 1e helft kwam Almere City toch op gelijke hoogte via Elias Sorensen. Direct na die gelijkmaker kreeg Jorrit Smeets de kans op de 1-2, maar het schot van de Limburger werd geblokt.

Almere City moest deze wedstrijd winnen om in de race te blijven voor directe promotie en dus ging de ploeg in de 2e helft op jacht naar een voorsprong. Die 1-2 viel na ongeveer een uur spelen: Thomas Verheydt wist op aangeven van Breedijk de bal schitterend tegendraads binnen te koppen. Het was voor Verheydt nummer 20 van het seizoen, een clubrecord.

De Graafschap ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker om Almere City op 6 punten te houden, maar de Almeerders leken knap stand te houden. Tot de 5e minuut van de extra tijd, toen Jesse Schuurman de thuisploeg alsnog een super belangrijk punt bezorgde.

Wedstrijdverloop:

95. De Graafschap maakt in de 95e minuut de 2-2 binnen voor De Graafschap.

92. Verheydt schiet hard naast.

90. 5 minuten extra tijd.

84. Bouyaghlafen vervangt Alhaft bij Almere.

74. De volgende dubbele wissel bij Almere City FC. Frederik Helstrup - licht geblesseerd - en Ryan Koolwijk maken de wedstrijd niet af. Ruggero Mannes en Mees Kaandorp zijn de vervangers

72. City doelman Woud pareert een vlammend schot van Hamdaoui. In de rebound kan Platje er niet goed bij... Geen gelijkmaker.

67. Geel voor Almere trainer Jeroen Rijsdijk.

64. Dubbele wissel bij De Graafschap: Hamdaoui en Platje voor Lieftink en Opoku.

60. Sorensen en Tunga naar de kant voor Yeboah en Hammouti bij Almere City FC

59. GOAL: Almere City kopt de 1-2 binnen op aangeven van Breedijk.

50. Kansje De Graafschap: Lieftink geeft vanaf de zijkant voor op Tutuarima, die de bal hard in het zijnet schiet.

46. Seuntjens is bij De Graafschap in de ploeg gekomen voor Verbeek.

Rust: 1-1

47. Grote kans voor Almere op de 1-2, maar het schot van Jorrit Smeets wordt geblokt.

45. Almere City komt in de extra tijd op gelijke hoogte via Elias Sorensen.

35. Tunga met de voorzet en de kopbal van Verheydt gaat hoog over.

24. Wedstrijd weer hervat.

22. Wedstrijd ligt even stil vanwege een sfeeractie buiten het stadion door supporters van De Graafschap. Door de rookontwikkeling legt scheidsrechter van den Kerkhof even de wedstrijd stil.

18. Geel voor De Graafschap verdediger Van der Pavert na een overtreding op Alhaft.

16. Schotje van Almere City spits Thomas Verheydt gaat net naast de goal van De Graafschap.

3. Goal: De Graafschap scoort onmiddellijk de 1-0. Elmo Lieftink mag aanleggen vanaf de rand van de zestien en scoort (met de buitenkant van zijn linkerschoen) via de onderkant van de lat de 1-0.