Almere City zoekt rustig naar nieuwe trainer 

ALMERE • Do 6 mei 2021 | 15:48 • Donderdag 6 mei 2021 | 15:48

Het einde van het voetbalseizoen nadert en Almere City FC is nog altijd op zoek naar een nieuwe hooftrainer voor volgend seizoen. De club neemt rustig de tijd voor de juiste keuze en is momenteel nog in gesprek met een aantal kandidaten.

Na het plotselinge ontslag van Ole Tobiasen in maart kwamen er zo'n 50 sollicitaties binnen bij de club. Aan de hand van een opgesteld competentie-profiel heeft de club vervolgens een grote schifting gemaakt. Er zijn nog een aantal kandidaten overgebleven. Technisch manager Teun Jacobs weet nog niet wanneer hij de naam van de nieuwe eindverantwoordelijke bekend kan maken: "Ik vind dat lastig. Het kan snel, maar het kan ook wat langer duren. Het gaat er in iedere geval om dat we de juiste hebben en we het proces zorgvuldig bewandelen."

Trainerskerkhof
Almere City FC ontsloeg in twee jaar tijd (van maart 2019 tot maart 2021) in totaal drie hoofdtrainers (Michele Santoni, Robert Molenaar en Ole Tobiasen) en kreeg door de buitenwacht soms het etiket 'trainerskerkhof' opgeplakt. Met dat imago wil de club afrekenen: "Dat willen we zeker niet. Vandaar ook dat zorgvuldige proces, want dit willen we niet nog een jaar. Vandaar dat we daar de tijd goed voor nemen".

Andries Jonker
Andries Jonker is in ieder geval geen kandidaat meer om de nieuwe trainer van Almere City FC te worden. De club was volgens zeer goed ingevoerde bronnen een paar weken geleden in gesprek met Jonker over een eventueel hoofdtrainerschap volgend seizoen. Deze gesprekken tussen club en trainer werden overigens door beide partijen stellig ontkend.

Teun Jacobs: "Andries gaat geen trainer worden bij ons. Ik zeg voor de laatste keer: Andries en ik kennen elkaar goed. We sparren over allerlei dingen. Andries is naast trainer ook technisch eindverantwoordelijke bij Telstar. We praten over spelers, we praten over de ontwikkeling van het voetbal en Andries zal volgend jaar hier geen trainer zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel