Almere City fans dromen van promotie

ALMERE • Wo 12 mei 2021 | 6:37 • Woensdag 12 mei 2021 | 6:37

Supporters van Almere City FC hebben geloof in een bizarre ontknoping van de Keuken Kampioen Divisie en promotie van hun club naar de eredivisie. Vier clubs maken woensdagavond tijdens de laatste speeldag van de reguliere competitie nog een kans op de felbegeerde plek twee, die directe promotie naar de eredivisie oplevert: De Graafschap, Go Ahead Eagles, Almere City FC en NAC.

Vaste volger Bob gelooft in 'het wonder van Almere' na al die jaren: "Het kan gewoon: twee gelijke spelen en wij winnen, dan is het gebeurd". Supporter Arnold heeft zelfs gedroomd van de promotie: "Mijn vrouw zegt dat: 'je was vannacht helemaal bezig met die wedstrijd': De Graafschap komt met 1-0 voor, maar vlak voor tijd maakt Helmond Sport gelijk. Go Ahead Eagles speelt 0-0 bij Excelsior en wij winnen met 1-0 van Jong PSV".

De fans van Almere City FC zijn woensdagavond zelf niet welkom in het Yanmar stadion en moeten de laatste speelronde van de competitie thuis voor de tv volgen. Mocht Almere City FC onverwacht promoveren naar de eredivisie, dan verwachten de supporters alsnog een klein feestje bij de club te kunnen vieren woensdagavond.

Voor Almere City levert eigenlijk maar één scenario directe promotie op. De Almeerders moeten daarvoor zelf winnen van Jong PSV en zowel De Graafschap (dat thuis speelt tegen Helmond Sport) als Go Ahead Eagles (dat uitspeelt bij Excelsior) moeten beide punten verspelen. Alleen dan is Almere woensdag om 21.45 uur gepromoveerd naar de eredivisie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel