Almere City maakt zich op voor spannende avond

ALMERE • Wo 12 mei 2021 | 19:30 • Woensdag 12 mei 2021 | 19:30

Het was een belangrijke dag voor voetbalclub Almere City FC. Woensdagavond was de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Samen met drie andere clubs was Almere City in de race voor de felbegeerde tweede plaats. Wie daar eindigde, promoveert naar de Eredivisie.

Volgens sportverslaggever Martijn de Groot viel het vooraf het nog mee met de spanning in het Yanmar Stadion. Toch had het zomaar een hele historische wedstrijd kunnen worden. "Maar dan moeten er wel hele rare dingen gaan gebeuren hier vanavond, in de Keuken Kampioen Divisie", aldus De Groot vooraf.

Voor Almere City was er namelijk maar één scenario dat tot promotie zou leiden. De Almeerders moesten daarvoor winnen van Jong PSV. Daarnaast moesten zowel De Graafschap (dat thuis speelde tegen Helmond Sport) als Go Ahead Eagles (dat uitspeelde bij Excelsior) punten verspelen. De vierde club in de race voor de tweede plek was NAC.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel