Grote belangstelling voor steunpakket 'Corona en Sport'

FLEVOLAND • Vr 14 mei 2021 | 15:34 • Vrijdag 14 mei 2021 | 15:34

Sportorganisaties, sportverenigingen en evenementen zijn blij met het steunpakket ‘Corona en Sport’. De provincie heeft 300.000 euro beschikbaar gesteld om de sport in Flevoland te ondersteunen. Volgens directeur Rudi Tuijn van Sportservice Flevoland is er massaal gereageerd op deze subsidiemogelijkheid van de provincie.

Volgens Tuijn is er ondertussen een wachtlijst met steunaanvragen: "In de periode van 1 maart tot en met 23 april hebben we 125 goede aanvragen binnen gekregen. Dit is meer dan verwacht. We hebben helaas 67 procent van de aanvragen niet kunnen toewijzen.’’

Volgens Tuijn is het hard nodig dat er nog meer steun komt. In juni wordt daar binnen de provincie over gesproken. Tuijn: "We gaan ons uiterste best doen om meer steun te krijgen van de provincie. De sport heeft het moeilijk. Met de steun willen we de sport een kickstart geven zodat ze in staat zijn iets extra’s te doen aan het werven van nieuwe leden of het organiseren van activiteiten.’’

'Geen strenge controle'
De sportverenigingen, -organisaties en -bedrijven krijgen tot 31 december 2022 de tijd om het steunbedrag van de provincie te gebruiken. Volgens Tuijn gaat Sportservice Flevoland niet streng controleren of het geld op de juiste manier wordt uitgegeven: "We gaan niet alle bonnetjes opvragen. Wel vragen we als een soort van bewijs een verslagje van het evenement of de activiteit.’’

Het steunpakket Corona en Sport in Flevoland is samengesteld als noodzakelijke aanvulling op een aantal al bestaande landelijke steunmaatregelen. Doelstelling hierbij is herstel en versterking van organisatie en organisatiekracht met het doel de sportinfrastructuur in Flevoland zoveel mogelijk overeind te houden.

Steun voor Roparun
Niké Ruijter van YogaHartlopen uit Lelystad deed een steunaanvraag bij de provincie voor het maken van instructiebordjes voor yoga, wandelen en hardlopen in het bos. Haar aanvraag werd gehonoreerd met een subsidie van duizend euro.

Het team van Roparun Lelystad kreeg tweeduizend euro steun voor de organisatie van een Flevorun. Dit is volgens Peter Klooster van Roparun Lelystad een evenement met een mix van hardlopen en fietsen. Klooster hoopt hiermee aandacht te geven aan sociale projecten met name voor mensen die te maken hebben gekregen met kanker.

Beachkorfbal
Ook Watersportvereniging Almere Centraal kon de steun van 1500 euro goed gebruiken. Volgens voorzitter Peter Schluter wordt het geld besteed aan het geven van surfclinics en voor het opleiden van vrijwilligers tot instructeur.

Korfbalvereniging Emmeloord krijgt 3500 euro van de provincie. Voorzitter Oene Venema wil dit geld inzetten voor het organiseren van een beachkorfbaltoernooi en voor een Old Stars project waarbij de club meer ouderen wil betrekken bij de club.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel