Play-offs: Almere City licht favoriet tegen NEC

ALMERE • Vr 14 mei 2021 | 18:49 • Vrijdag 14 mei 2021 | 18:49

Almere City FC speelt zaterdagavond in de eerste ronde van de play-offs een thuiswedstrijd tegen NEC. De ploeg uit Nijmegen eindigde in de reguliere competitie op plaats 7, terwijl de Almeerders het seizoen 2020-2021 afsloten op plaats 4 met een clubrecord van 75 punten.

Almere City FC is licht favoriet in deze eerste ronde, aangezien de Almeerders een beter seizoen draaiden dan NEC en tijdens de reguliere competitie beide wedstrijden wisten te winnen van de Nijmegenaren. Op 20 september 2020 won 'City' de uitwedstrijd in de Goffert met 0-1, terwijl de thuiswedstrijd op 2 april werd omgezet in een 2-0 zege.

Dit jaar worden de play-offs afgewerkt over één wedstrijd, dus volgt er geen return in Gelderland. Mocht Almere City FC zaterdagavond winnen van NEC, dan treffen de Almeerders komende donderdag in de halve finales de winnaar van de wedstrijd tussen De Graafschap en Roda JC. De finale vindt plaats op zondag 23 mei en de winaar speelt komend seizoen in de eredivisie.

Einde seizoen Sörensen

Trainer Jeroen Rijsdijk kan tijdens de nacompetitie geen beroep meer doen op de Deen Elias Sörensen, die een hamstring blessure heeft. De aanvaller werd dit seizoen gehuurd van het Engelse Newcastle United. De Belg Xian Emmers zit wel weer bij de wedstrijdselectie tegen NEC. De huurling van het Italiaanse Internazionale begint op de bank zaterdagavond. De andere Belg binnen de selectie: Thibaut Lesquoy is geschorst, omdat de linksback afgelopen woensdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong PSV in de slotfase uit het veld werd gestuurd.

Twee spelers diciplinair gestraft

Rechtsback Ruggero Mannes en aanvallende middenvelder Anass Ahannach worden beide om disciplinaire redenen buiten de selectie gehouden tegen NEC. Ahannach werd afgelopen woensdag tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Jong PSV ook al buiten de selectie gehouden, omdat hij zich niet aan de team-afspraken had gehouden. In de aanloop naar de wedstrijd van zaterdag ging hij opnieuw de fout in.

De play-off wedstrijd tegen NEC begint zaterdagavond om 21.00 uur in het Yanmar stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Vermoedelijke opstelling Almere City:

Woud, Breedijk, Mirani, Helstrup, Smeets, Receveur, Tunga, Koolwijk, Alhaft, Verheydt en Yeboah

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel