Wielerwedstrijd BinckBank Tour komende drie jaar naar Lelystad

LELYSTAD • Di 25 mei 2021 | 17:07 • Dinsdag 25 mei 2021 | 17:07

De BinckBank Tour doet de komende drie jaar Lelystad aan. De organisatie van de meerdaagse wielerwedstrijd door Nederland en België heeft hiervoor een contract afgesloten met de gemeente Lelystad en CityMarketing Lelystad.

Op 31 augustus is er een tijdrit met een lengte van 12 kilometer in en rond Lelystad. Bij de editie van 2022 zal de wedstrijd in Lelystad finishen. Tijdens het laatste contractjaar zullen zowel start als finish in Lelystad plaats vinden. De gemeente helpt het eerste jaar financieel, maar voor de jaren daarna moet het budget nog worden geregeld.

Het is nog niet duidelijk welke renners er eind augustus aan de start zullen staan. Dit wordt pas enkele dagen voor de start van het evenement duidelijk. Het definitieve routeschema voor dit jaar is verder nog niet bekendgemaakt. Duidelijk is al wel dat er gestart wordt in Dokkum, de BinckBank Tour finisht in Geraardsbergen. Vorig jaar werd de wielerronde gewonnen door Mathieu van der Poel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel