Fish Potato Run gaat weer van start

NOORDOOSTPOLDER • Vr 4 juni 2021 | 17:33 • Vrijdag 4 juni 2021 | 17:33

De Fish Potato Run gaat op 11 september weer van start vanuit de haven van Urk. Dat zegt voorzitter Henk Jongstra van de hardloopwedstrijd van Urk naar Emmeloord die altijd op de tweede zaterdag van september wordt gehouden.

''We hebben een tijdslot van 11.00 uur tot 15.00 uur. Daarin willen we maximaal duizend hardlopers van start laten gaan op de hele afstand en driehonderd deelnemers op de halve afstand. Ze lopen deze keer niet over de grote weg, maar op het fietspad van Urk via Tollebeek naar Emmeloord. De gezondheid van lopers en van publiek heeft bij ons de hoogste prioriteit en daar gaan we ook maatregelen voor treffen'', aldus Jongstra.

Volgens Jongstra is de organisatie vast van plan om het evenement weer door te laten gaan omdat de hardlopers er hard aan toe zijn: ''Sporten is erg belangrijk voor de gezondheid. We willen de hardlopers weer perspectief bieden. Een doel om ergens voor te trainen.''

Vorig jaar afgeblazen
Het evenement werd vorig jaar door corona afgeblazen. Een tegenvaller voor de organisatie die zich had verheugd op het 30-jarige jubileum. Er werd wel op kleine schaal een alternatieve Fish Potato Run gehouden voor leden van atletiekvereniging AV NOP en hun familie. De deelnemers gingen toen van start vanaf de atletiekbaan in Emmeloord en volgden een parcours door het Emmelerbos.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel