Voetbalster Van de Westeringh hoopt bij ADO op veel goals en assists

ZEEWOLDE • Za 5 juni 2021 | 12:17 • Zaterdag 5 juni 2021 | 12:17

Voetbalster Kirsten van de Westeringh uit Zeewolde hoopt bij haar nieuwe club ADO Den Haag veel goals te maken en veel assists te geven. Van de Westeringh die het afgelopen seizoen bij SC Heerenveen speelde, tekende deze week een eenjarig contract in Den Haag.

Het 19-jarige talent hoopt zich onder leiding van ADO-trainer Sjaak Polak verder te ontwikkelen: "De trainer ziet in mij een aanvallende middenvelder. Hij verwacht veel creativiteit van mij en veel goals en assists", aldus Van de Westeringh.

Ze vervolgt met: "Bij Heerenveen speelde ik voornamelijk aan de linkerflank. Ik zal nu wat meer in de as gaan spelen. Hopelijk zullen daardoor mijn kwaliteiten nog meer tot hun recht komen."

De Zeewoldense die vorig seizoen via Ajax bij Heerenveen terecht kwam had wel langer in Friesland kunnen blijven. Toch prefereert ze een nieuw avontuur in Den Haag. "Ik had zeker nog langer bij Heerenveen kunnen blijven, maar toen ik met ADO in gesprek ben geraakt was mijn gevoel meteen heel goed. Ik zal daar dus ook op ‘tien’ gaan spelen (net achter de spitsen, red.) en ik hoop dat ik dan nog meer stappen kan gaan zetten."

'Leerzaam jaar'
Al met al kijkt Van de Westeringh met een tevreden gevoel terug op het afgelopen seizoen bij Heerenveen: "Ik heb echt een heel leerzaam jaar gehad. Ik heb heel veel ervaring kunnen opdoen. Ik heb een paar duels gemist door corona en een blessure, maar verder heb ik bijna alles gespeeld. Ik ben heel blij dat Heerenveen mij die kans heeft gegeven. Het was een heel leerzaam jaar in de eredivisie en volgend seizoen wil ik de volgende stap gaan maken bij ADO. Hopelijk gaan we meedoen om de prijzen in de beker en kunnen we misschien wel gaan voor een eindklassering in de top drie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel