Urker Geert Nentjes gooit opnieuw prestigieuze negendarter

URK • Wo 16 juni 2021 | 15:04 • Woensdag 16 juni 2021 | 15:04

Darter Geert Nentjes uit Urk heeft dinsdag tijdens de eerste ronde van het 14e Players Championship-toernooi in Engeland een negendarter gegooid. Nentjes gooide de perfecte leg in zijn partij tegen de Engelsman Kirk Shepherd. De Urker won deze wedstrijd afgetekend met 6-0.

Een negendarter is de hoogste score bij darts. Je gooit dan met slechts 9 pijlen van 501 punten naar 0.

Het is voor Nentjes ondertussen al zijn vierde negendarter bij de Professional Darts Corporation (PDC). Hij is daarmee de jongste persoon ooit geworden met vier negendarters op zijn naam. Nentjes eindigde bij dit toernooi in de tweede ronde. Hij verloor daarin met 6-5 nipt van de 32-jarige Engelsman Ross Smith uit Dover.

Meulenkamp ook uitgeschakeld
Ook Almeerder Ron Meulenkamp kwam in Milton Keynes niet verder dan de tweede ronde. Hij won in de eerste ronde nog wel met 6-2 van de Engelsman Matt Jackson. In de tweede ronde verloor hij met 6-4 van de Australiër Damon Heta. Kevin Doets uit Almere stuitte in de eerste ronde op de Ier William O’Connor die het Almeerse darttalent met 6-3 de baas was.

De toernooiwinst ging uiteindelijk naar de Portugees Jose de Sousa. Hij was in de finale met 8-6 te sterk voor drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel