Clubicoon Diederik Boer nieuwe keeperstrainer PEC Zwolle

EMMELOORD • Di 22 juni 2021 | 18:27 • Dinsdag 22 juni 2021 | 18:27

Diederik Boer uit Emmeloord is per direct aangesteld als nieuwe keeperstrainer van eredivisieclub PEC Zwolle. De 40-jarige oud-doelman van PEC en Ajax neemt de functie over van Jacques Storm, die een functie krijgt binnen de voetbalacademie van de club.

Boer beëindigde twee jaar geleden zijn actieve carrière. Vanaf het seizoen 2002/2003 stond de Emmeloorder 334 keer onder de lat bij PEC. In die periode won hij onder meer de KNVB-beker, de Johan Cruijff Schaal en werd hij kampioen in de Jupiler League. In 2014 maakte hij de overstap naar Ajax. Voor de Amsterdammers speelde Boer elf officiële wedstrijden. In de zomer van 2017 keerde de doelman terug bij PEC Zwolle.

Diederik Boer over zijn nieuwe functie: "Hartstikke mooi om vanaf dit seizoen weer bij het eerste elftal van PEC Zwolle betrokken te zijn. De afgelopen jaren heb ik me als keeperstrainer van de voetbalacademie kunnen ontwikkelen en ben ik erachter gekomen dat het een vak is dat mij goed past. Ik zie uit naar de samenwerking met Art Langeler, de stafleden en de drie keepers die onder mijn hoede vallen. Daarbij zal ik alles in het werk stellen om deze doelmannen uit te dagen en te prikkelen zodat ze zich verder door kunnen ontwikkelen", aldus Boer op de website van PEC Zwolle.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel