Leeuwin niet naar Gold Cup met Suriname

ALMERE • Vr 25 juni 2021 | 11:06 • Vrijdag 25 juni 2021 | 11:06

De nieuwe centrale verdediger Ramon Leeuwin van Almere City FC zal binnenkort niet met Suriname deelnemen aan de Gold Cup. Dit heeft hij besloten na overleg met zijn nieuwe club. De CONCACAF Gold Cup is het voetbalkampioenschap van Noord en Centraal-Amerika en de Caraïben. Het toernooi is het Noord-Amerikaanse equivalent van het EK. De Gold Cup wordt van 10 juli tot 1 augustus gehouden in Amerika.

Ramon Leeuwin: "De beslissing is na overleg met de club tot stand gekomen. We hebben het er samen over gehad. Ik heb er ook over gesproken met Dean Gorré (bondscoach van Suriname) en toen zijn we tot deze conclusie gekomen. Het was hartstikke mooi met Suriname en misschien nog in de toekomst. Ik heb met mijn volle verstand samen met de club hier voor gekozen. En dan gaan we gewoon hier een hartstikke mooie tijd maken".

Technisch manager Teun Jacobs van Almere City FC: "Kijk we hebben wel gezegd: je komt nieuw bij de club en dan is het niet handig als je na twee trainingen 3,4 of 5 weken (afhankelijk hoe ver ze komen) weg bent. Zo zat hij er ook in en in goed overleg hebben we dat besproken. We hebben gezegd: als we hier voor willen gaan, dan moeten we er vanaf dag 1 voor gaan. Zo zat hij er ook in, dus prima".

Koolwijk wel naar Gold Cup
De aanvoerder van vorig seizoen van Almere City Ryan Koolwijk zal wel met Suriname deelnemen aan de Gold Cup. Teun Jacobs daarover: "Alle spelers mogen zelf hun keuze maken. Formeel gezien moeten wij als club medewerking verlenen aan nationale teams. Ryan kiest daar op dit moment voor. Ieder zijn eigen keuze", aldus de technisch manager.

Doelman Woud naar de Olympische Spelen
Middenvelder Ryan Koolwijk is niet de enige speler die Almere City FC tijdens de voorbereiding zal moeten missen. Ook de eerste doelman Michael Woud is binnenkort een paar weken weg, omdat hij met Nieuw Zeeland zal deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel