City FC neemt spits Arweiler over van FC Utrecht

ALMERE • Ma 28 juni 2021 | 19:32 • Maandag 28 juni 2021 | 19:32

Almere City FC heeft centrumspits Jonas Arweiler overgenomen van eredivisieclub FC Utrecht. De Duitser tekent een contract voor twee seizoenen in Almere. Mocht Almere City binnen deze twee jaar promoveren, dan wordt zijn contract automatisch met nog een derde seizoen verlengd.

Arweiler had nog een contract tot medio 2022 bij FC Utrecht. De aanvaller kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor ADO Den Haag in de eredivisie. Hij kwam tot 3 goals en 3 assists in 25 wedstrijden bij de degradant.

In de zomer van 2018 maakte Arweiler de overstap van het tweede elftal van Borussia Dortmund naar Jong FC Utrecht. De aanvaller, voormalig Duits jeugdinternational, werd in het door corona afgebroken seizoen 2019-2020 topscorer van Jong FC Utrecht met 10 goals in 26 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

'Echte teamspeler'
Arweiler op de website van zijn nieuwe club: "Almere City FC heeft er heel veel aan gedaan om mij het gevoel te geven dat dit de juiste stap is mijn carrière. Technisch manager Teun Jacobs nam al vroeg contact met mij op. Het plan dat hier ligt en de ambities van de club spreken mij erg aan”, vertelt Arweiler, die zichzelf omschrijft als een dynamische spits. "Mijn voornaamste doel is om veel doelpunten te gaan maken, assists te geven en belangrijk te zijn voor de ploeg. Natuurlijk wil ik mijn persoonlijke ambities verwezenlijken, maar het doel van de club staat altijd op de eerste plaats. Ik ben een echte teamspeler.”

Ook technisch manager Teun Jacobs is zeer content met de komst van Arweiler. "Met Jonas halen we iemand binnen die zich al eerder bewezen heeft in de Keuken Kampioen Divisie. Jonas is een speler die zich vooral onderscheidt met passie en strijd. Omdat hij daarnaast ook productief is, zal hij op veel sympathie kunnen rekenen van onze supporters", aldus Jacobs op de clubwebsite.

Arweiler is na centrale verdediger Ramon Leeuwin en de aanvallers Maarten Pouwels en Bradly van Hoeven de vierde aankoop voor het komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie voor Almere City FC.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel