Familie Flevolandse olympiagangers noodgedwongen thuis voor de buis

ALMERE • Za 17 juli 2021 | 14:11 • Zaterdag 17 juli 2021 | 14:11

De windsurfers Lilian de Geus en Kiran Badloe zijn deze week vertrokken naar Japan om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Beide Flevolanders gaan in Tokio proberen goud te winnen in de RS:X klasse. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zal de familie van beide sporters de wedstrijden vanuit Nederland moeten volgen. Volgens Esther, de eeneiige tweelingzus van Lilian de Geus, is dat een flinke tegenvaller.

Esther de Geus: "In Rio waren we er ook bij en nu kan dat niet. Het is wel een beetje gek eigenlijk, dat we haar daar niet kunnen steunen. We hebben er nu met de familie voor gekozen om een huisje te huren in Zeeland om daar samen de wedstrijden van Lilian te volgen."

Tweeling naar de top
De surfcarrière van de zusjes De Geus liep lang synchroon. Het leek erop dat ze beiden de wereldtop zouden bereiken. Maar dat liep toch anders. Esther de Geus: "Na haar havo heeft Lilian een jaar lang fulltime getraind. Ik zat toen nog op het vwo en heb daardoor toen heel veel wedstrijden en trainingen gemist. Ik merkte toen dat Lilian een stuk beter werd. Die achterstand heb ik niet meer kunnen inhalen."

Esther de Geus is wel actief gebleven in het windsurfen. Ze werd in 2019 nog Nederlands kampioen op de slalom. Maar ze is ondertussen gestopt met wedstrijden. Haar maatschappelijke carrière krijgt nu de voorkeur.

Hopen dat ze met goud thuiskomt
Esther de Geus denkt dat de winnaarsmentaliteit haar tweelingzus succes kan brengen in Japan. "Ik denk dat ze het heel goed gaat doen en met goud thuis komt. Bij de Spelen van Rio zat het haar wat tegen. Ze brak in aanloop naar de Spelen een mast. Ze kampte met een ontstoken teen. Ondanks die tegenslagen heeft ze het (met een vierde plaats, red.) wel heel goed gedaan. Ik hoop dat Tokio wel haar evenement wordt. Dat alles goed gaat en dat ze met goud thuis komt."

De opening van de Spelen is aanstaande vrijdag. De Geus en Badloe beginnen zondag aan hun jacht op olympisch goud.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel