City FC speelt gelijk tegen Duitse tegenstander

ALMERE • Zo 18 juli 2021 | 9:34 • Zondag 18 juli 2021 | 9:34

De voetballers van Almere City FC hebben zaterdag in een oefenduel tegen het Duitse SV Meppen gelijkgespeeld. Na een ruststand van 1-1 eindigde het duel op een bijveld van het Yanmar Stadion in Almere in 3-3. Het oefenduel betekende voor de Almeerse selectie de afsluiting van een vierdaags trainingskamp onder leiding van de nieuwe trainer Gert Jan Verbeek.

Voor de gasten uit Duitsland was het oefenpotje een generale repetitie, want de ploeg die uitkomt in de 3. Liga begint volgende week zaterdag aan de competitie. Dat was ook goed te merken, want de Duitsers begonnen met veel energie aan de wedstrijd. Dit leverde in de 23e minuut de openingstreffer op van Ole Käuper. Vlak voor rust kon Jeffry Puriel de Almeerse gelijkmaker binnen tikken.

Na de pauze leken de Duitsers door twee treffers van Tobias Dombrowa afstand te nemen van City FC. Maar de ploeg van Gert Jan Verbeek bleef ondanks een zware trainingsweek prima overeind. De Almeerders bleven de aanval zoeken wat resulteerde in twee uitstekende doelpunten van respectievelijk Steven Tunga en Lance Duijvenstijn.

Almere City FC is in voorbereiding op de competitie in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg begint maandag 9 augustus in Alkmaar met een uitduel tegen Jong AZ.