FlevOlympia: Martine Smeets goed begonnen in Tokio

FLEVOLAND • Zo 25 juli 2021 | 7:38 • Zondag 25 juli 2021 | 7:38

Handbalster Martine Smeets uit Almere is het handbaltoernooi met Oranje goed begonnen. Nederland heeft de eerste groepswinst tijdens de Olympische Spelen in Tokio binnen. Smeets won met Oranje met 32-21 van gastland Japan.

Bron:World Sailing / Sailing Energy

Windsurfers Kiran Badloe uit Lelystad won de laatste race in de RS:X klasse. Tijdens de eerste en tweede race eindigde hij op respectievelijk de zevende en vijfde plaats. Badloe is op dit onderdeel grote favoriet voor het goud. Hij staat na de eerste dag op de derde plaats in het klassement.

Windsurfster Lilian de Geus uit Almere staat na de eerste dag op de zesde plaats in het klassement. In de eerste race van de RS:X klasse kwam ze als achtste over de finish, de tweede race voer ze naar plek elf en De Geus won de laatste race van de dag. De medalrace voor Badloe en De Geus is komende zaterdag.

Bron: ANP

Hockeyer Jonas de Geus uit Almere heeft zondagmiddag met Oranje met 5-3 gewonnen van Zuid-Afrika. Het nationale hockeyteam stond bij rust nog met 3-2 achter tegen de laagst gerankte ploeg van de Spelen. In het openingsduel had Oranje verloren van België.