Olympisch skateboarden populair in Flevoland

EMMELOORD • Zo 25 juli 2021 | 10:01 • Zondag 25 juli 2021 | 10:01

Skateboarden debuteert dit jaar als sport tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Daardoor wordt skateboarden bij het grotere publiek steeds bekender. De skateparken in Flevoland staan dagelijks vol met enthousiaste liefhebbers.

In Emmeloord is de skatebaan aan de Nagelerweg erg populair. Remy van Rooy is er bijna dagelijks te vinden. "Ik ben eigenlijk een beetje de papafiguur hier voor alle kinderen om ze trucjes te leren." Van Rooy is een fanatiek skater. Hij denkt wel dat de Olympische Spelen voor hem te hoog gegrepen zijn. De Emmeloorder geniet vooral van de sport en de gezelligheid op de skatebaan.

Buurtsportcoach Bart Maljers heeft de afgelopen jaren veel uren besteed om de sport op de kaart te zetten in Noordoostpolder. Hij vindt het een mooie stap voor de sport dat skateboarden nu een olympische sport is. "Ik denk dat het voor jeugd aantrekkelijker wordt om naar de Olympische Spelen te kijken", zegt Maljers vanaf de skatebaan in Emmeloord.

Tijdens de Olympische Spelen zijn er twee skate-onderdelen te zien: Park en Street. Park gebeurt in een soort enorme betonnen zwembad waarin skateboarders hoge sprongen maken. Street bestaat uit een parcours met nagemaakte straatobjecten: trapjes, bankjes, muurtjes en trapleuningen.

Voor Nederland komen Roos Zwetsloot (Zeist) en Keet Oldenbeuving (Utrecht) in actie in Tokio.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel