FlevOlympia: Lelystadse windsurfer op koers naar goud, badmintonster Seinen verliest

FLEVOLAND • Do 29 juli 2021 | 8:47 • Donderdag 29 juli 2021 | 8:47

Hoe doen de Flevolandse sporters het vandaag op de Olympische Spelen in Tokio? Wij hebben de verrichtingen van de Flevolanders voor je gevolgd. Windsurfer Kiran Badloe is door zijn races van vanochtend vrijwel zeker van de Olympische titel. Zaterdag zeilt hij de afsluitende medalrace.

Badloe heeft vanmorgen tijdens de laatste drie races definitief afstand genomen van de concurrentie. Badloe heeft nu een grote voorsprong op de nummer twee Thomas Goyard uit Frankrijk. Als de Fransman Goyard in de laatste race vierde in plaats van derde was geworden dan was Badloe nu al zeker geweest van het Olympisch goud.

De beste tien windsurfers plaatsen zich voor de medalrace die zaterdag wordt gevaren. Badloe heeft 33 strafpunten. Goyard heeft er 52 en de Italiaan Mattia Camboni 54. In de medalrace tellen de strafpunten dubbel. Als Badloe de medalrace gewoon uitvaart en niet gediskwalificeerd wordt, kan hem het Olympisch goud dus niet meer ontgaan.

Badloe beleefde vandaag weer een uitstekende dag. Na een vijfde plaats in de openingswedstrijd vanmorgen deed de Flevolander in de laatste twee races met twee overwinningen hele goede zaken. Hij rekende met name in de laatste race af met de Italiaan Camboni die in de laatste race grote achterstand opliep ten opzichte van Badloe.

Badmintonster Seinen van BV Almere uitgeschakeld
Cheryl Seinen van BV Almere is vandaag met haar teamgenoot Selena Piek in het dames-dubbeltoernooi uitgeschakeld.

In de kwartfinale was het Koreaanse koppel Sohee Lee / Seungchan Shin in twee games te sterk voor de Nederlandse dames. De gamestanden waren 21-8 en 21-17.

Geen uitzicht op een Olympische medaille voor De Geus
Windsurfster Lilian de Geus uit Almere eindigde vanmorgen bij de laatste drie wedstrijden respectievelijk op de negende, vierde en vijfde plaats. Ze gaat daardoor met 60 punten als nummer vijf van start in de medalrace die zaterdag wordt gevaren. Ze kan net als bij de vorige Spelen van Rio maximaal nog een vierde plaats halen.

Het klassement bij de dames wordt aangevoerd door de Chinese Yunxiu Lu (30 punten). Gevolgd door Emma Wilson uit Groot-Brittannië (34 punten) en Charline Picon uit Frankrijk (36 punten)

De beste tien windsurfers plaatsen zich voor de medalrace. Bij deze finale wedstrijd tellen de punten dubbel. Degene met de minste punten wint Olympisch goud. De achterstand van De Geus op de nummer drie Picon is al groter dan 20 punten waardoor de Almeerse dus geen uitzicht meer heeft op Olympisch eremetaal.

Roeier Van Sprang wint B-finale
Roeier Niki van Sprang uit Almere heeft vanmorgen met zijn ploeggenoot Guillaume Krommenhoek de B-finale van de ‘twee zonder’ gewonnen. Het duo ging met ruime voorsprong op de tweemansboot van nummer twee Wit Rusland over de finish.
Smeets wint met handbaldames ook derde groepswedstrijd
Handbalster Martine Smeets heeft met het Nederlands handbalteam ook de derde groepswedstrijd gewonnen. De dames waren met 37-28 te sterk voor Angola. Oranje is al zeker van een plaats in de kwartfinale.
De Geus verspeelt voorsprong met hockeymannen
Jonas de Geus heeft vanmorgen met het heren hockey team een 2-0 voorsprong tegen Groot Brittannië weggegeven. Het duel eindigde vanmorgen in 2-2. De heren zijn al zeker van een plek in de kwartfinale.

Gademan strijdt alleen nog maar voor de eer
Hockeycoach Pasha Gademan uit Almere strijdt vrijdag enkel nog voor de eer tijdens het Olympische hockeytoernooi. De bondscoach van Canada won nog geen enkel duel in Groep B. Ook donderdag werd er een nederlaag geïncasseerd. België vernederde Canada met maar liefst 9-1. Vrijdag speelt de ploeg van Gademan tegen Zuid-Afrika.

Foto's: ANP.

Voorgaande dagen:
Woensdag 28 juli: Geen medaille voor Youssifou en Van Sprang, Badloe staat weer eerste
Dinsdag 27 juli: Hockeyer De Geus wint met 4-2 van Canada
Maandag 26 juli: Kiran Badloe zakt door straf naar derde plaats in tussenstand
Zondag 25 juli: Martine Smeets goed begonnen in Tokio
Zaterdag 24 juli: Roeier Van Sprang bij Spelen naar halve finale

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel