FlevOlympia: Hockeyer De Geus met Oranje naar kwartfinale

ALMERE • Vr 30 juli 2021 | 6:56 • Vrijdag 30 juli 2021 | 6:56

Jonas de Geus uit Almere heeft met het Nederlands hockeyteam bij de Olympische Spelen in Japan de laatste poulewedstrijd verloren. Duitsland was met 3-1 te sterk voor de ploeg van bondscoach Max Caldas. Nederland heeft zich ondanks deze nederlaag wel geplaatst voor de kwartfinale die zondag wordt gespeeld. De tegenstander is dan Australië.

De Duitser Niklas Wellen zette in de tiende minuut zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Constantin Staib tekende in de 41e minuut voor de tweede Duitse treffer. Via Timm Alexander Herzbruch liepen onze oosterburen dertien minuten later zelfs uit tot een 3-0 voorsprong. Jeroen Hertzberger redde voor Nederland in de 57e minuut de spreekwoordelijke eer.

Geen eremetaal voor Holland Acht
De oud-Flevolanders Bjorn van den Ende en Mechiel Versluis zijn er vanmorgen met de Holland Acht niet in geslaagd een medaille te winnen bij de Olympische Spelen in Japan. De roeiploeg die bij de vorige Spelen in Rio nog goed was voor brons eindigde teleurstellend op de vijfde plaats. Het goud werd gewonnen door Nieuw Zeeland.

De Holland Acht die in de voorbereiding veel heeft getraind op het water bij roeivereniging Pampus uit Almere ging beroerd van start. De roeiploeg slaagde er niet in om dit slechte begin weer goed te maken.

Foto: ANP

Volgens oud-Almeerder Bjorn van den Ende en oud-Drontenaar Mechiel Versluis is het water bij Almere een hele mooie plek om te kunnen trainen. Van den Ende begon zijn carrière bij Pampus. Hij vond het fijn om te werken op de plek waar het voor hem allemaal begon. Al die trainingsuren op het Flevolandse water hebben helaas voor beide oud-Flevolanders geen eremetaal opgeleverd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel